بررسی خصوصیات مورفومتریک و مرستیک ماهی گل چراغ Garra rufa در رودخانه دینور استان کرمانشاه
Publish place: Experimental of animal Biology، Vol: 5، Issue: 2
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 203
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EAB-5-2_009
تاریخ نمایه سازی: 22 آذر 1402
Abstract:
بررسی فوق بر ۱۹۴ قطعه ماهی گل چراغ Garra rufa طی ماه های فروردین تا اسفند ۱۳۹۰ در هشت ایستگاه واقع در رودخانه دینور استان کرمانشاه به انجام رسید. طی این بررسی تعداد ۳۴ صفت اندازشی و ۱۱ صفت شمارشی اندازه گیری شد و پارامترهای مرگ ومیر طبیعی و کل برابر با ۳۴۶/۰، طول بی نهایت mm ۵۷/۱۲۴L∞ =، ضریب رشد ۲۹/۰K= و رابطه طول وزن و تابع نمایی رشد محاسبه شدند. رابطه طول وزن برای هر فصل به صورت جداگانه محاسبه شد که نشاندهنده رشد ایزومتریک طی فصل های تابستان و پاییز و رشد آلومتریک طی فصل های زمستان و بهار بود. همچنین رابطه طول- وزن از طریق W=aLbبرای کل سال بهصورت ۹۷/۲L۰۰۰۰۹۵/۱=W محاسبه شد. نتایج بررسی صفات اندازشی و شمارشی نشان داد که به جز صفات اندازشی طول کل، طول استاندارد، طول ساقه دمی، ارتفاع باله پشتی، طول قاعده باله شکمی، ارتفاع باله شکمی، طول قاعده باله مخرجی، ارتفاع باله مخرجی، طول قاعده باله سینه ای، ارتفاع باله سینه ای، طول پیش پشتی، طول پیش مخرجی، طول پیش شکمی و فاصله ابتدای باله پشتی از ابتدای باله مخرجی سایر صفات تفاوت معنی داری با هم ندارند (۰۵/۰> P). نسبت جنسی نرها به ماده ها ۱: ۴۴/۱ محاسبه شد که بهخاطر رشد سریع تر نرها و گزینش طبیعی جهت دار در جهت حذف نمونه های بزرگ تر می باشد. نتایج نشان می دهد که رودخانه دینور رودخانه ای نوزادگاهی بوده و مکان مناسبی برای تخم ریزی و پرورش نوزادان ماهی هاست. بر اساس داده ها جدایی جمعیت ها بین ایستگاه ها تایید نشد و بهنظر می رسد که جمعیت ماهیان ایستگاه ها پان میکتیک۱ هستند. با این وجود تایید این نتایج در گرو مطالعات بیشتر صفات ژنتیکی، فیزیولوژیک و استخوان شناسی جمعیت های فوق می باشد.
Keywords:
Authors
محمدجواد وثاقی
دانشجوی دکتری، دانشگاه هرمزگان، ایران
علی اصغر خانی پور
دانشیار پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی انزلی، ایران
مسعود ستاری
گروه علوم دریایی، پژوهشکده حوضه آبی دریای خزر، دانشگاه گیلان و دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، ایران
محمد فروهر واجارگاه
دانشجوی دکتری بوم شناسی آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :