بررسی میزان تولید کاتچین در عصاره برگ و ریشه مویین تراریخته گیاه Hibiscus sabdariffa و تاثیر آن بر سلول های سرطانی کبد HepG۲
Publish place: Experimental of animal Biology، Vol: 11، Issue: 1
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 124
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EAB-11-1_004
تاریخ نمایه سازی: 22 آذر 1402
Abstract:
در این پژوهش به منظور ارزیابی ترکیبات موثر موجود در عصاره گیاه چای ترش (Hibiscus sabdariffa) و تاثیر آن بر رشد سلول های سرطانی رده HepG۲ مقایسه ای بین میزان متابولیت های ثانویه موجود در عصاره بافت برگ گیاه و عصاره ریشه مویین تراریخته آن انجام گرفت که در آن میزان آنتوسیانین ها و فلاونوییدها و فنل کل در هر دو اندازه گیری شد. در طی انجام سنجش پلی فنل ها با دستگاه HPLC میزان غلظت فلاونویید کاتچین در عصاره ریشه مویینه تراریخته به میزان ۸/۲۲ میلی گرم بر گرم ماده خشک تعیین شد که چندین برابر مقدار ۹/۰ میلی گرم بر گرم در نمونه عصاره برگی چای ترش ماده خشک بود و این نشان دهنده افزایش معنی دار در غلظت این متابولیت ثانویه موثر نسبت به سایر متابولیت های ثانویه در طی فرایند تولید ریشه مویین تراریخته می باشد. سپس عصاره نمونه های برگی وریشه مویین در غلظت های مختلف صفر، ۲۵، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر به سلول های سرطانی کبد HepG۲ در آزمایشگاه اضافه شدند ودرصد زنده ماندن سلول ها به روش MTT محاسبه شد. میزان زنده ماندن سلول ها در نمونه های تحت تیمار با عصاره ریشه مویین تراریخت کمتر از نمونه چای ترش بود که به احتمال زیاد به دلیل وجود غلظت بالاتری از کاتچین در نمونه ریشه مویین تراریخته می باشد و بهترین غلظت عصاره های نمونه چای ترش و ریشه مویین تراریخته که بالاترین درصد آپاپتوز (مرگ سلولی) سلول ها را نشان داد غلظت ۱۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر بود.
Keywords:
Authors
نجمه ملکی
کارشناس ارشد، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
مهدی دادمهر
دانشیار، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
محمد علی کریمی
استاد، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :