بررسی وضعیت استرس شغلی در بین رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی شهر بجنورد
Publish place: Journal of Health Research in Community، Vol: 4، Issue: 1
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 97
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JHCM-4-1_003
Index date: 25 December 2023
بررسی وضعیت استرس شغلی در بین رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی شهر بجنورد abstract
مقدمه و هدف: استرس شغلی پیامد فرایند کار، عوامل و شرایط کار می باشد و منجر به بیماری های جسمی و روحی- روانی می شود. رانندگی اتوبوس شهری یکی از موقعیت های پراسترس شغلی است؛ از این رو هدف از مطالعه حاضر بررسی وضعیت استرس شغلی در بین رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی می باشد.روش کار: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی- مقطعی، وضعیت استرس شغلی ۶۱ نفر از رانندگان واحد اتوبوسرانی شهر بجنورد به صورت تصادفی ساده و با مراجعه حضوری در سال ۱۳۹۵ بررسی گردید. جهت ارزیابی از پرسشنامه Philip el Rice بهره گرفته شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۸ تجزیه و تحلیل گردیدند. یافته ها: نتایج نشان داد که تمامی رانندگان مورد مطالعه مرد و متاهل بودند. میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۵± ۴۱ سال، میانگین سابقه کاری ۵± ۱۲ سال و میانگین نمره استرس شغلی رانندگان ۸/ ۲۴ ± ۵/ ۱۴۷ بود؛ به طوری که ۹۷ درصد از رانندگان دارای استرس زیاد بودند. همچنین بر مبنای نتایج مشاهده شد که استرس شغلی فقط با شیفت کاری ارتباط معناداری دارد ( ۰۱۶ / P= ۰ ) و رابطه آن با سایر متغیرها از جمله سن، سابقه کاری، سطح تحصیلات و نوع استخدام معنادار نمی باشد.نتیجه گیری: با توجه به اینکه میزان استرس شغلی در بین رانندگان اتوبوسرانی بسیار بالا است،اجرای یک برنامه جامع مدیریت استرس در سطح سازمان الزامی می باشد.
بررسی وضعیت استرس شغلی در بین رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی شهر بجنورد Keywords:
بررسی وضعیت استرس شغلی در بین رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی شهر بجنورد authors
رجبعلی حکم آبادی
MSc in Occupational Health, Department of Health, Faculty of Engineering Occupational Health, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran
حمید توکلی قوچانی
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
مرتضی اسماعیل زاده کواکی
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
حسین ابراهیمیان
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :