تاثیر مکمل سازی عصاره توت فرنگی بر برخی شاخص های اکسایشی، التهابی و آسیب سلولی متعاقب یک جلسه فعالیت ورزشی مقاومتی وامانده ساز در زنان غیرورزشکار

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 144

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REN-1-2_001

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402

Abstract:

مقدمه: در پژوهش حاضر اثر عصاره توت فرنگی بر برخی شاخص های اکسایشی، التهابی و آسیب سلولی ناشی از فعالیت مقاومتی حاد در زنان غیر ورزشکار بررسی شد.مواد و روشها: ۱۴ دختر سالم غیرورزشکار در یک پژوهش تصادفی، دوسوکور، کنترل شده با دارونما، متقاطع در دو شرایط مکمل و دارونما (قد: ۷/۲±۵/۱۶۲، وزن: ۳/۶±۴/۷۰، شاخص توده بدن: ۲/۱±۷/۲۶، سن: ۵/۳±۷/۲۴) قرار گرفتند. آزمودنی ها به مدت ۱۴ روز قبل از یک جلسه تمرین مقاومتی مکمل عصاره توت فرنگی یا دارونما (مالتودکسترین)، ۳۵۰ میلی گرم دوبار در روز، را مصرف نمودند. نمونه های خونی سرم جهت بررسی ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، مالون دی آلدئید، پروتئین واکنش پذیرC و کراتین کیناز، قبل از دوره مکمل سازی (پایه)، پیش و پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی حاد جمع آوری شدند.یافته ها: ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در شرایط مکمل و در مرحله قبل از فعالیت مقاومتی و پس از فعالیت مقاومتی نسبت به قبل از مکمل سازی بالاتر بود (۰۵/۰>p). سطوح مالون دی آلدئید در شرایط دارونما و در مراحل قبل از فعالیت مقاومتی و پس از فعالیت مقاومتی، بالاتر از شرایط مکمل بود (۰۵/۰>p). پروتئین واکنش پذیرC تغییر معناداری نداشت (۰۵/۰p).نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که مکمل عصاره توت فرنگی ممکن است در کاهش استرس اکسایشی سلولی و آسیب سلولی ناشی از فعالیت ورزشی شدید نقش داشته باشد.

Authors

حسن فرجی

استادیار فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد واحد مریوان، مریوان، کردستان، ایران.

فردین میراحمدی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، سنندج، ایران.

اوین محمدی

دبیر تربیت بدنی، آموزش و پرورش مریوان، مریوان، ایران.