واکاوی عوامل اکتسابی موثر بر مزاج از دیدگاه متون دینی و طب سنتی
Publish place: Religion and Health، Vol: 9، Issue: 1
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 144
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRH-9-1_007
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402
Abstract:
در دانش پزشکی، مزاج بر کیفیت معتدل حاصل از کنش و واکنش عناصر متضاد اطلاق می شود. هر انسانی مزاجی دارد و افراد و اقوام بشری از نظر مزاج، متنوع و متفاوت هستند. مزاج علاوه بر اینکه بر عواملی تاثیر می گذارد، از برخی عوامل نیز اثر می پذیرد. عواملی که بر مزاج انسان اثرگذار هستند، به دو دسته اکتسابی و غیراکتسابی تقسیم می شوند. شناسایی و قدرت تغییر عوامل اکتسابی نقش بسزایی در کنترل و مدیریت سلامت انسان دارد.
در این پژوهش کوشش شده است به صورت جامع، عوامل اکتسابی موثر بر مزاج از دیدگاه متون دینی استخراج شود و با بهره گیری از یافته های طب سنتی مسلمان و غیرمسلمان، واکاوی و تحلیل شود.
روش مطالعه در این پژوهش، توصیفی و تحلیلی است که با مراجعه به متون دینی و منابع علمی پزشکی قدیم و جدید انجام شد و اطلاعات به دست آمده دسته بندی و تحلیل و پردازش شد. دستاورد این تحقیق حاکی از آن است که اموری مانند تغذیه، محیط جغرافیایی، فصل های سال، سن و حالات نفسانی از عوامل اکتسابی تاثیرگذار بر مزاج انسان به شمار می روند.
Keywords:
Acquired , Affect , Factors , Iranian Medicine , Temperament , Traditional Medicine , اکتسابی , تاثیر , طب ایرانی , طب سنتی , عوامل , مزاج
Authors
Mohammad Mahdi Valizadeh
PhD Student of Teaching Islamic Ethics, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
Zahra Pirbalaie
Sedigheh Kobra Teacher Training Center, Qom, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :