مدل ساختاری علائم جسمانی بر اساس حمایت اجتماعی ادراک شده و ترومای کودکی در بیماران مبتلا به صرع: نقش میانجی گر افسردگی، اضطراب و استرس

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 132

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HMSR-14-2_006

تاریخ نمایه سازی: 16 دی 1402

Abstract:

مقدمه: با توجه به اهمیت بررسی علائم جسمانی در بیمارن مبتلا به صرع، پژوهش حاضر با هدف بررسی مدل ساختاری علائم جسمانی بر اساس حمایت اجتماعی ادراک شده و ترومای کودکی با میانجیگری افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران مبتلا به صرع انجام شد. روش پژوهش: این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش بیماران مبتلا به صرع کشور ایران در سال ۱۴۰۰ بودند که ۲۶۰ نفر از آنها با روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه علائم جسمانی (کروئنکی و همکاران، ۲۰۰۲)، مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده (زیمت و همکاران، ۱۹۸۸)، پرسشنامه ترومای کودکی (برنشتاین و همکاران، ۲۰۰۳) و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (لاویباند و لاویباند، ۱۹۹۵) بود. داده ها با روش مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS-۲۴ و AMOS-۲۶ تحلیل شدند. یافته ها: یافته ها نشان داد که مدل علائم جسمانی بر اساس حمایت اجتماعی ادراک شده و ترومای کودکی با میانجیگری افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران مبتلا به صرع برازش مناسبی داشت. هم چنین، حمایت اجتماعی بر افسردگی، اضطراب و استرس و علائم جسمانی اثر معنادار منفی، ترومای کودکی بر افسردگی، اضطراب و استرس اثر معنادار مثبت و افسردگی، اضطراب و استرس بر علائم جسمانی اثر معنادار مثبت داشت (۰/۰۵>P)، اما ترومای کودکی بر علائم جسمانی اثر معناداری نداشت (۰/۰۵اضطراب و استرس بر علائم جسمانی اثر معنادار منفی و ترومای کودکی با میانجیگری افسردگی، اضطراب و استرس بر علائم جسمانی اثر معنادار مثبت داشت (۰/۰۵>P). نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه برنامه ریزی برای کاهش علائم جسمانی در بیماران مبتلا به صرع از طریق افزایش حمایت اجتماعی و کاهش افسردگی، اضطراب و استرس ضروری می باشد.

Keywords:

Authors

معصومه محمدبیگی

دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

افسانه طاهری

استادیار، گروه روانشناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

خدیجه ابولمعالی

دانشیار، گروه روانشناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

کوروش قررگوزلی

استاد، بیمارهای مغز و اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Carmassi C, Corsi M, Bertelloni CA, Pedrinelli V, Massimetti G, ...
  • Grigaityte I, Soderberg P. Why does perceived social support protect ...
  • Kuzminskaite E, Penninx BWJH, Van Harmelen AL, Elzinga BM, Hovens ...
  • Gavurova B, Ivankova V, Rigelsky M, Mudarri T, Miovsky M. ...
  • Zimet GD, Dahlem NW, Zimet SG, Farley GK. The multidimensional ...
  • Bernstein DP, Stein JA, Newcomb MD, Walker E, Pogge D, ...
  • Lovibond PF, Lovibond SH. The structure of negative emotional states: ...
  • نمایش کامل مراجع