تاثیر پوشش ژل کلاژنی داخل لوله کلاژن بر رژنراسیون عصب سیاتیک موش صحرایی
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 157
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-6-2_009
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
Abstract:
چکیده زمینه و هدف: خواص فیزیکی و همچنین مواد تشکیل دهنده کانال راهنمای عصب بر سرعت رژنراسیون عصب موثر است. کلاژن به عنوان یک ماده ی طبیعی و قابل جذب می تواند یک عنصر ایده آل برای تهیه ی کانال راهنمای عصب باشد. هدف از این مطالعه اثر پوشش ژل کلاژنی داخل لوله کلاژن بر رژنراسیون عصب است. مواد و روش کار: این تحقیق یک مطالعه تجربی است که از ۴۸ سر موش صحرایی نر (gr۲۵۰-۲۰۰) استفاده شد. پس از قطع عصب سیاتیک، یک سانتی متر از عصب برداشته و حیوانات به ۴ گروه تقسیم شدند ( لوله کلاژن، لوله کلاژن با پوشش داخلی ژل کلاژن، اتوگرافت، شم جراحی). همه حیوانات توسط شاخص فعالیت عصب سیاتیک، الکتروفیزیولوژی و بافت شناسی ارزیابی شدند. یافته ها: در روز های ۴۹ و ۶۰ پس از جراحی، میانگین(sciatic functional index) SFI در گروه کلاژن + ژل کلاژن بطور معنی داری بیشتر از سایر گروه های آزمایشی (اتوگرافت و کلاژن) بود (۰۵/۰>P) در هفته ۱۲ پس از جراحی، میانگین سرعت هدایت عصب و تعداد اکسون های میلین دار در گروه کلاژن با پوشش داخلی ژل کلاژن نسبت به دو گروه تجربی دیگر ( کلاژن و اتوگرافت) افزایش معنی داری نشان داد (۰۵/۰>P). نتیجه گیری: این مطالعه پیشنهاد می کند که با توجه به اثرات مثبت پوشش داخلی ژل کلاژن با لوله کلاژن بر روی ترمیم عصب، استفاده از لوله کلاژن با پوشش داخلی ژل کلاژن ممکن است، جهت ترمیم ضایعات عصب محیطی مفید باشد.
Keywords:
Key Words: Nerve Regeneration , Sciatic Nerve , Collagen tube , Collagen gel , واژه های کلیدی: ترمیم عصب , عصب سیاتیک , لوله کلاژن , ژل کلاژن
Authors
محمد امین دولتخواه
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
غلامحسین فرجاه
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
باقر پورحیدر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
بهنام حشمتیان
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :