جنبه های اکوتوریسمی تپه های ماسه ای و مخاطرات محیط زیستی فراروی آن
Publish place: Journal of Iran Nature، Vol: 4، Issue: 3
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 76
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IRNAT-4-3_003
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1402
Abstract:
طبیعتگردی که در سطح جهان با نام اکوتوریسم (Ecotourism) شناخته میشود یکی از انواع گردشگری است که با هدف سفر به طبیعت صورت میگیرد. اکوتوریسم از دو واژه بومشناسی (Ecology) و گردشگری (Tourism) گرفته شده است و پدیدهای نسبتا جدید در صنعت گردشگری است که تنها بخشی از کل این صنعت را تشکیل میدهد. این نوع از گردشگری گذراندن اوقات فراغت انسان را در طبیعت امکانپذیر میسازد و مبتنی بر مسافرتهای هدفمند به همراه برداشتهای فرهنگی، معنوی، دیدار از جاذبههای طبیعی و مطالعه آنها و بهرهگیری و لذتجویی از پدیدههای متنوع طبیعت است. اکوتوریسم یعنی برگزاری تورهای گردشگری که انگیزه اصلی آنها صرفا تفریح نیست، بلکه تماشای شگفتیهای طبیعت، گونه های کمیاب و پدیده های طبیعی که حتیالامکان در شرایط دست نخورده و بکر است. فعالیتهای اکوتوریستی عبارت است از پیادهرویهای برنامهریزی شده ایستگاهی و همچنین دامنهنوردی، عبور از رودخانه های خروشان با قایق های بادی، سفر به مناطق ییلاقی و میهمان عشایر و ساکنان بومی این محلها شدن، سفر به روستاها و مزارع اطراف روستاها بهمنظور لذت بردن از طبیعت و آشنایی با فرهنگ اهالی، کوهپیمایی، سفر به مناطق صعبالعبور طبیعی، بازدید از غارهای طبیعی، مطالعه طبیعت گیاهی و جانوری، تماشای حیوانات و پرندگان، آشنایی با محیط زیست طبیعی در قالب دیگری به نام سافاری و با استفاده از خودروهای روباز برای تماشای حیوانات و پرندگان. فعالیتهایی نظیر شکار، اسکی و تورهای ماجراجویانه که اثرات تخریبی فراوانی به محیط زیست طبیعی وارد میکنند، در زمره اکوتوریسم قرار نمیگیرند. اگرچه اینگونه فعالیتها، نوعی از گردشگری وابسته به طبیعت به حساب میآیند که میبایست ضرورتا آموزشهای لازم برای حفاظت از محیط زیست را یادآور شد.
Authors
حسین بتولی
دانشیار پژوهش، باغ گیاه شناسی کاشان، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :