بررسی تاثیر قهوه سبز و اسید کلروژنیک بر سازوکار ذخایر گلیکوژن عضلانی موش های C۵۷BL/۶ پیش دیابتی
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 145
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-31-4_006
تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1402
Abstract:
مقدمه: شیوع روزافزون چاقی میلیون ها نفر در جهان را تحت تاثیر قرار داده است که بیماری های مختلفی همچون پیش دیابت، دیابت، بیماری های قلبی عروقی، سرطان و اختلالات عضلانی را به همراه خواهد داشت. یکی از مداخلات درمانی در پیشگیری از دیابت استفاده از مکمل های گیاهی مانند قهوه سبز و ترکیبات فنولی آن ازجمله اسیدکلروژنیک، با توجه به خواص آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و حساس به انسولین است؛ ازاین رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر قهوه سبز و اسیدکلروژنیک بر ذخایر گلیکوژنی در عضلات موش های پیش دیابتی انجام شد.
مواد و روشها: تعداد ۲۰ سر موش نر C۵۷BL/۶ به طور تصادفی به دو گروه تقسیم گردیدند: موش های با رژیم غذایی طبیعی (Normal Diet، ۵ سر) و موش های با رژیم غذایی پرچرب (High – Fat Diet، ۱۵ سر) که به مدت ۱۲ هفته تغذیه شدند. پس از تشخیص القای پیش دیابت توسط آزمون های Fasting blood suger (FBS) و Glucose tolerance test (GTT)، این گروه به سه زیرگروه تقسیم گردیدند: موش های پیش دیابت (Pre-Diabetes، ۵ سر)، پیش دیابت همراه مصرف قهوه سبز (Pre-Diabetes -Green Cofee، ۵ سر) و پیش دیابت همراه مصرف اسید کلروژنیک (Pre-Diabetes -Cholorogenic Acid، ۵ سر) که به مدت ۱۰ هفته تیمار شدند. در انتها موش ها کشته شدند و سطح نسبی بیان ژن های دخیل در ذخایر گلیکوژن عضله دوقلو شامل PI۳K،AKT، GSK۳، GYS۱ و همچنین ژن LRRC۸A از طریق تکنیک Real-Time PCR اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک-راهه توسط نرم افزار GraphPad Prism ۸.۴.۳ تحلیل شد.
یافته های پژوهش: نتایج افزایش معناداری در سطح گلوکز خون در گروه HFD (mg/dL ۴/۵±۹/ ۱۲۹) نسبت به ND (mg/dL ±۳ ۳/۹۵) و همچنین کاهش معناداری در گروه PD-GC (mg/dL ۱۶/۸±۵/ ۱۰۳) و PD-CA (mg/dL ۸± ۹۹) نسبت به گروه PD (mg/dL ۴/۹±۵/ ۱۲۹) نشان داد (۰.۰۰۱>P). با استفاده از فن رنگ آمیزی Periodic acid - Schiff ( PAS)، کاهش چشمگیری در سطح ذخایر گلیکوژن در موش های گروه PD، نسبت به گروه ND مشاهده گردید، درحالی که در گروه های تیمار، افزایش معنی دار در تجمع گلیکوژن عضله، نسبت به گروه PD دیده شد (۰.۰۰۱>P). سطح بیان ژن های PI۳K، AKT، LRRC۸A و GYS۱ کاهش و GSK۳ افزایش معناداری در گروه PD در مقایسه با گروه ND نشان داد (۰.۰۰۱>P) که نشان دهنده اختلال در مسیر پیام رسانی ذخایر گلیکوژن در گروه PD است؛ اما در گروه های تحت تیمار، افزایش معنی داری از سطح بیان ژن های PI۳K، AKT، LRRC۸A و GYS۱، در مقایسه با گروه PD مشاهده شد (۰.۰۰۱>P).
بحث و نتیجه گیری: با توجه به عوارض ناشی از بیماری پیش دیابت، علاوه بر تشخیص زودهنگام پیش دیابت، به نظر می رسد به منظور کنترل وزن و افزایش حساسیت انسولینی، مصرف قهوه سبز و اسیدکلروژنیک می تواند شرایط پیش دیابتی ایجادشده بر مسیر پیام رسانی سنتز گلیکوژن در بافت عضله موش های پیش دیابتی را بهبود بخشد.
Keywords:
Authors
سید غلامحسین رحیمی
Dept of Physical Education, Faculty of Literature and Humanities, University of Malayer, Malayer, Iran
سید محمد مرندی
Dept of Exercise Physiology, Faculty of Sports Sciences, University of Isfahan, Isfahan, Iran
میلاد عبداللهی
Dept of Exercise Physiology, Faculty of Sports Sciences, University of Isfahan, Isfahan, Iran
سمانه شیرخانی
Dept of Exercise Physiology, Faculty of Sports Sciences, University of Isfahan, Isfahan, Iran
محمدحسین نصراصفهانی
Dept of Biology, Biotechnology Research Institute, Royan Research Institute, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :