بررسی رابطه بین کمال گرایی و اختلال خوردن افراطی در دختران دانشجو: نقش میانجیگر تحمل پریشانی
Publish place: Current Psychosomatic Research، Vol: 1، Issue: 4
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 118
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CPR-1-4_008
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1402
Abstract:
سابقه و هدف: اختلال خوردن نوعی اختلال رفتاری تغذیه ای است که با محدودیت های ارادی در خوردن غذا بروز می کند و اساسا منشا روانی و اجتماعی دارد و یکی از نگرانی های سازمان بهداشت جهانی است. هدف پژوهش حاضر تبیین روابط علی بین کمال گرایی و اختلال خوردن افراطی در بین دانشجویان با نقش میانجیگر تحمل پریشانی بود.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی-همبستگی بوده که برای تجزیه وتحلیل اطلاعات، از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دختران دانشجو شهر اصفهان تشکیل میدادند که از میان آنها ۲۱۴ نفر به صورت در دسترس به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند و به پرسشنامههای کمال گرایی، پرسشنامه تحمل پریشانی و مقیاس خوردن افراطی پاسخ دادند.
یافته ها: نتایج مدلسازی حاکی از برازش مناسب مدل پژوهش بود. همچنین نشان داده شد که ضریب مسیر کل(مجموع ضرایب مسیر مستقیم و غیرمستقیم) بین کمال گرایی انطباقی و اختلال خوردن افراطی(۰۱/۰>p، -=β۰/۲۸۶) منفی و در سطح ۰/۰۱و ضریب مسیر کل بین کمال گرایی غیرانطباقی و اختلال خوردن افراطی (۰/۰۱>p، ۰/۳۲۹β=) مثبت و در سطح ۰/۰۱ معنادار بود. بنابراین تحمل پریشانی در دختران رابطه بین کمال گرایی انطباقی با اختلال خوردن را به صورت منفی و رابطه بین کمال گرایی غیرانطباقی و اختلال خوردن افراطی را به صورت مثبت و معنادار میانجیگری می کند.
استنتاج: بر اساس نتایج پژوهش حاضر پیشنهاد میشود که به نقش میانجی تحمل پریشانی در رابطهی بین کمال گرایی و علائم اختلال خوردن افراطی توجه شود و درمانگران این مولفه را در کاربست درمانی خود بگنجانند.
Keywords:
Authors
Gholamrez Kheirabadi
Department of Psychiatry, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
Batol Salehi
.M.A guidance and counseling, Deputy of education, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
Mina Soltani
Department of Counseling, Faculty of Education and Psychology, University of Isfahan, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :