تحلیلی بر مبادی فلسفی -کلامی مکتب المریه ابن مسره اندلسی
Publish place: Metaphysical Investigations، Vol: 4، Issue: 8
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 88
This Paper With 37 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MIKHU-4-8_008
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1402
Abstract:
محمد ابن عبدالله ابن مسره اندلسی (۲۶۹ – ۳۱۹ه.ق) بنیانگذار یک جنبش و تغییر نگاه فلسفی - حکمی در غرب جهان اسلام است. وی در زمانی که سیطره دیدگاه رایج در آندلس ، اشعریت و شرع گرایی افراطی بود در جهتی مخالف و با اقتباس از نگرش منحصر بفرد حکمی رمز آلودش متخذ از اندیشه های نوافلاطونی، باطنی گرایی، تصوف و الهیات اعتزالی، انقلابی کپرنیکی را در عصر خویش رقم زد.
تاسیس و راه اندازی نظام فلسفی عرفانی چند وجهه ای مبتنی بر بنمایه های کلامی از دیدگاه کلام معتزلی که بر اصالت عقل استوار است و اندیشه های مختار اسماعیلی و تفلسف ناب شرقی، موجب رقم زدن مکتبی موسوم به المریه گشت. خروجیهای این نظام تاسیس یافته حکمی اموری همچون، اعتقاد به مسئله قدر و باور به اینکه علم و قدرت حقتعالی صرفا دو صفت محدث و مخلوق هستند همچنین اتحاد ذات و صفات الهی و عاملیت تدبیر عالم به واسطه عرش، اکتسابی بودن نبوت و انکار معاد جسمانی می باشد.
این خامه برآن است تا با استفاده از روش کیفی –کتابخانهای به تبیین و تحلیل ادعاهای مذکور بپردازد.
Keywords:
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :