مولفه های معماری نمای ساختمان موثر بر کاهش اتلاف انرژی در بنا هم راستا با کاهش آسیب پذیری در هنگام حریق
Publish place: Journal of Energy Conversion، Vol: 10، Issue: 4
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 131
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EEDJ-10-4_002
تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1402
Abstract:
افزایش آلودگی هوا و تولید گازهای گلخانه ای و کاهش منابع سوخت فسیلی و افزایش هزینه ها و نیاز به کاهش مصرف انرژی، سبب استفاده از مصالح و عایق های جدید و ابداع روش های نوین و دیتایل های اجرایی خاص (نماهای دوپوسته و پرده ای و ...) در بخش های مختلف ساختمان نمای ساختمان ها گشته است. بخش زیادی از این تکنولوژی ها و نوآوری ها و مصالح عایق در نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. بررسی ها نشان داد بسیاری از این مصالح و نوآوری ها، پتانسیل اشتعال و گسترش حریق و انتشار دود و گازهای سمی را دارند، بگونه ای که بخش قابل ملاحظه ای از آسیب های فراوان جانی و مالی که به صورت روزانه به مردم و ساختمان ها در آتش سوزی وارد می شود، متاثر از همین مصالح و نوآوری ها و تکنولوژی های اجرایی است. پژوهش حاضر در نظر دارد برای کاهش شکاف دانش و کمبود مطالعات نظری و تجربی در این زمینه، و برای کاهش ضعف آسیب های جانی و مالی به کمک اصول و مولفه های معماری، راهکارهایی برای کنترل و محدودسازی آتش و انتشار دود و گازهای سمی و محافظت از افراد و اموال ارائه نماید. روش پژوهش تا مرحله ساخت ابزار به صورت اکتشافی بوده است تا عوامل موثر بر آسیب پذیری در نمای ساختمان در حریق استخراج گردد. روش پژوهش ترکیبی از شیوه های کمی و کیفی بوده است. بخشی از تحقیق نیز با روش دلفی انجام شده است. جامعه آماری در بخش دلفی مهندسان سازمان نظام مهندسی از سراسر کشور بوده است. نتایج به کمک عامل R، تحلیل شده است و تاثیرگذارترین عوامل موثر بر کاهش آسیب در آتش در نمای ساختمان استخراج گردیده است. براساس نتایج پژوهش، مهمترین مولفه تاثیرگذار بر کاهش آسیب پذیری عبارتند از: مصالح، دسترسی پذیری(امداد و نجات و اطفا)، نماهای مناسب و مسدود در برابر انتشار حریق، تخلیه پذیری و کاهش آسیب جانی، ساختار و فرم هندسی مناسب با دفع انتشار حریق، عرصه بندی کالبدی مناسب با عدم انتشار حریق، ایزوله، مسدود و انتشار ناپذیر در حریق، مکانیابی و وضعیت قرارگیری مناسب ساختمان.
Keywords:
: Reducing energy loss , building facade , fire , human and financial damage , کاهش اتلاف انرژی , نمای ساختمان , حریق , آسیب جانی و مالی
Authors
محمود دهنوی
PhD Student, Department of Architecture, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
سیدباقر حسینی
Associate Professor, Faculty of Architecture and Urban Planning,University of Science and Technology, Tehran, Invited by Islamic Azad University, North.
مهناز محمودی زرندی
Associate Professor, Department of Architecture, North TehranBranch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :