مقایسه اثر درمان ترکیبی آهن زداها (دفروکسامین دفریپرون، دفروکسامین دفرازیروکس) با دفروکسامین و دفرازیروکس به تنهایی در بیماران بتا تالاسمی ماژور شهر یاسوج
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 165
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-21-1_003
تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402
Abstract:
چکیده
سابقه و هدف
مصرف آهن زداها برای بیماران بتا تالاسمی ماژور امری ضروری و حیاتی است. این مطالعه با هدف تعیین عوارض و علائم بالینی و آزمایشگاهی مونوتراپی و درمان ترکیبی آهن زداها در بیماران بتا تالاسمی ماژور شهر یاسوج انجام شد.
مواد و روش ها
در مطالعه مقطعی- توصیفی- تحلیلی حاضر، ۱۰۳ بیمار مبتلا به بتا تالاسمی ماژور شهر یاسوج طی سال های ۱۴۰۱-۱۴۰۰ مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از جمع آوری اطلاعات دموگرافی، بالینی و آزمایشگاهی بیماران، نتایج به صورت میانگین ± انحراف معیار و درصد گزارش شدند. درجه اختلاف آماری بین نسبت ها با استفاده از آزمون کروسکال- والیس با استفاده از ۲۰ SPSS انجام شد.
یافته ها
میانگین سن بیماران ۳۴/۸ ± ۷۴/۲۴ سال بود. ۴/۵۴ درصد (۵۶ n=) جمعیت مورد مطالعه را مردان و ۶/۴۵ درصد (۴۷ n=) را زنان تشکیل دادند. میانگین فریتین در بین گروه های مختلف مطالعه از نظر آماری تفاوت معناداری داشت (۰۲۸/۰ p=). بیمارانی که دفروکسامین مصرف می کردند، بیشترین میانگین فریتین سرم را نشان دادند (۳۳۹۷ ± ۵/۵۹۲۵ نانوگرم) و بیمارانی که دفروکسامین را به همراه دفریپرون یا دفرازیروکس مصرف می کردند نسبت به مصرف دفروکسامین به تنهایی، میانگین فریتین پایین تری داشتند (به ترتیب۲۵۶۰ ± ۳۳۴۸ و ۳۳۲۲ ± ۴۲۶۹ نانوگرم). در پی مصرف آهن زداها، ۶/۴۷ درصد بیماران (۴۹ n=) بدون عارضه بالینی و ۴/۵۲ درصد (۵۴ n=) دارای حداقل یک عارضه بودند.
نتیجه گیری
نتایج مطالعه نشان داد، دفروکسامین می تواند به صورت ترکیبی با داروهای خوراکی تاثیر بسیار زیادی در کاهش رسوب آهن و میزان فریتین سرم داشته باشد.
Keywords:
Key words: beta-Thalassemia Major , Iron Chelating Agents , Deferoxamine , Deferasirox , Drug Therapy , Combination
, کلمات کلیدی: بتا تالاسمی ماژور , شلاتورهای آهن , دفروکسامین , دفرازیروکس , درمان ترکیبی دارویی
Authors
پیمان اعتمادفر
استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
ارسلان عزیزی
استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
جان محمد ملک زاده
استادیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
مژگان صقازاده
استادیار دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
عذرا سادات اسماعیلی
مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
محمد پارسیان
مرکز تحقیقات سلولی مولکولی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
فریبا راد
دانشیار مرکز تحقیقات سلولی مولکولی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :