ارتباط بین پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی (rs۸۵۵۷۹۱ V۷۳۶A) ژن TMPRSS۶ با میزان شاخص های بیوشیمیایی آهن در اهداکنندگان مستمر مرد پایگاه اهدای خون تهران
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 140
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-21-1_002
تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402
Abstract:
چکیده
سابقه و هدف
اهداکنندگان مستمر به دلیل اهدای مکرر خون، ممکن است به کمبود آهن در بدن دچار شوند. تفاوت های ژنتیکی ممکن است بر کمبود آهن در اهداکنندگان مستمر خون تاثیرگذار باشند. برخی از این ژن ها شامل ژن هایی هستند که در فعالیت های مرتبط با جذب و انتقال آهن در خون نقش دارند. در مطالعه حاضر ارتباط پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی ژن TMPRSS۶ (rs۸۵۵۷۹۱ V۷۳۶A) با میزان آهن در اهداکنندگان مستمر مرد مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها
این مطالعه از نوع مقطعی بوده و ۱۳۰ اهداکننده مستمر مرد در آن شرکت داشتند. آزمایش های CBC با استفاده از دستگاه Sysmex K۱۰۰۰ ، آهن سرم با استفاده از روش کالریمتری، فریتین با استفاده از روش الایزا و TIBC با استفاده از روش مستقیم بر روی نمونه خون آن ها انجام شد. ژنوتیپ پلی مورفیسم های مورد نظر با استفاده از روش Allele specific PCR تعیین شد. تمامی داده های جمع آوری شده به وسیله نرم افزار R تحت تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. سطح معناداری در این مطالعه ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
یافته ها
میانگین سنی اهداکنندگان مستمر مورد مطالعه ۴۵ سال با انحراف معیار ۵/۱۰ بود. از بین ۱۳۰ نفر اهداکننده مستمر خون، ۲۸ نفر (۵۴/۲۱ درصد) حامل آلل هموزیگوت T/T، ۲۹ نفر (۳۱/۲۲ درصد) حامل آلل هموزیگوت C/C و ۷۳ نفر (۱۵/۵۶ درصد) حامل آلل هتروزیگوت C/T بودند. ارتباط معنا دار بین پلی مورفیسم rs۸۵۵۷۹۱ و شاخص های ارزیابی آهن مشاهده نشد.
نتیجه گیری
پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی ژن TMPRSS۶ (rs۸۵۵۷۹۱ V۷۳۶A) با سطح آهن و کمیت های مرتبط با آن در اهداکنندگان مستمر خون ارتباط ندارد.
Keywords:
Key words: Blood Donors , Anemia , Iron-Deficiency , Polymorphism (Genetic) , کلمات کلیدی: اهداکنندگان خون , کم خونی فقر آهن , پلی مورفیسم (ژنتیک)
Authors
محمد پویا سمیعی
مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
آزیتا چگینی
استادیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مجید شهابی
استادیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
امیر تیمورپور
استادیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :