تغییرات فصلی کیفیت آب رودخانه سرداب رود: دیدگاه های دوگانه شاخص کیفیت منابع آب سطحی ایران (IRWQIsc) و بنیاد ملی بهداشت (NSFWQI)

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 47

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JWIM-14-1_014

تاریخ نمایه سازی: 20 فروردین 1403

Abstract:

کیفیت آب رودخانه ها با توجه به محدودیت منابع آب شیرین و افزایش تقاضا برای آب در بخش شرب، کشاورزی و بخش های دیگر از اهمیت بالایی برخوردار است. رودخانه ها یکی از منابع تامین آب شیرین هستند که در معرض تخلیه بی رویه پساب های صنعتی، کشاورزی و انسانی بدون درنظرگرفتن ملاحظات محیط زیستی قرار گرفته اند. حوضه مطالعاتی در این پژوهش رودخانه سرداب رود واقع در استان مازندران است، داده های موردنیاز جهت انجام پژوهش از سه ایستگاه در طول رودخانه در طی یک سال آبی و به صورت فصلی جمع آوری شدند و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. در این مطالعه به منظور ارزیابی کیفیت آب رودخانه از شاخص کیفیت منابع آب سطحی ایران (IRWQIsc) و بنیاد ملی بهداشت (NSFWQI) استفاده شده است. براساس نتایج، مقادیر شاخص IRWQIsc بین ۱۲/۹۲-۴۲/۳۰ و شاخص NSFWQI بین ۳۵/۹۲-۰۷۵/۴۸ متغیر بود که نشان دهنده وضعیت بسیار خوب در بهار و بد در زمستان برای شاخص IRWQIsc و وضعیت عالی در بهار و بد در تابستان برای شاخص NSFWQI است .از مهم ترین عوامل آلوده کننده آب این رودخانه در طی مسیر می توان به تخلیه پساب های کشاورزی و انسانی به میان دست و پایین دست این رودخانه و تغییر کاربری اراضی زمین و تغییرات آب وهوایی اشاره کرد که باعث کاهش کیفیت آب در طول مسیر حرکت آب شده است. با استفاده از نتایج به دست آمده و اطلاع از وضعیت موجود باید تدابیری را برای جلوگیری از ورود این منابع آلاینده به رودخانه اندیشید.

Authors

هلیا باقری

گروه مهندسی عمران، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

محمد مظلومی موچانی

گروه مهندسی عمران، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

رضا خلیلی

گروه مهندسی محیط زیست، آب و فاضلاب، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

علی مریدی

گروه مهندسی عمران، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :