بررسی فعالیت ضدقارچی استروئیدهای استخراج شده از اسفنج Axinella sinoxea Alvarez & Hooper, ۲۰۰۹ از خلیج فارس

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 46

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAPB-11-4_002

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1403

Abstract:

یکی از مهم ترین متابولیت­های ثانویه اسفنج های دریایی، استروئیدها هستند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات ضدقارچی ترکیبات استروئیدی استخراج شده از اسفنج Axinella sinoxea از آب های اطراف جزیره لارک در خلیج ­فارس است. عصاره گیری از اسفنج­ها با استون انجام شد و جداسازی فرکشن ها توسط ستون کروماتوگرافی با سیلیکاژل توسط طیفی از حلال­ها با قطبیت های مختلف انجام شد. با استفاده از کروماتوگرافی لایه نازک و کروماتوگرافی گازی همراه با طیف سنجی جرمی، استروئیدها در فرکشن های استخراج شده از ستون سیلیکاژل شناسایی شدند. سپس خواص ضدقارچی فرکشن ها با روش رقت لوله ای به منظور تعیین کمترین غلظت مهار کنندگی و کمترین غلظت کشندگی بر قارچ Aspergillus fumigatus و مخمر Candida albicans بررسی شد. استروئیدهای شناسایی شده شامل ترکیباتی از Stigmasta، Ergosta، Cholest و Norgorgosta بودند که نتایج متفاوتی را در مهار رشد و کشتن سویه های قارچ و مخمر در غلظت های مختلف مورد آزمایش نشان دادند. ترکیب­های Stigmasta و Ergosta اثر ضد­قارچی بهتری نسبت به بقیه استروئیدها داشتند و Ergosta بهترین اثر مهارکنندگی و کشندگی را در مقایسه با استروئیدهای دیگر بر مخمر نشان داد. در مجموع، نتایج امیدوارکننده ای در مورد خواص ضدقارچی ترکیبات استروئیدی استخراج شده از اسفنج دریایی A. sinoxea به دست آمد که لزوم بررسی بیشتر برای تولید زیست ­داروها را از ترکیبات زیست­فعال دریایی آشکار می سازد.

Authors

مریم لوری

کارشناس ارشد شیلات، گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

ایمان سوری نژاد

استاد گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

ملیکا ناظمی

استادیار پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران

زهرا قاسمی

دانشیار گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Aknin M., Gros E., Vacelet J., Kashman Y. and Gauvin-Bialecki ...
  • Paula J.C.D., Desoti V.C., Sampiron E.G., Martins S.C., Ueda-Nakamura T., ...
  • Viegelmann C., Parker J., Ooi T., Clements C., Abbott G., ...
  • نمایش کامل مراجع