احیا و ترویج روشهای سنتی حفاظت از منابع آب و خاک گامی موثر درتوسعه پایدار منابع
Publish place: The 1st national conference on solutions to access sustainable development in agriculture,natural resources and the environment
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,094
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SDCONF01_0345
تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1392
Abstract:
تاریخ کشاورزی ایران نشان می دهد که کشاورزان ایرانی در زمینه فنون بومی استحصال آب ، گسترش کشاورزی و بیابانزایی از تجربیات زیادی برخوردار بوده اند، که قدمت آن به حدود 0333 سال می رسد.احداث بیش از 03 هزار رشته قنات ، تراس بندی اراضی پرشیب کوهستانی ، احداث آب بندها و سدها و آبیاری کوزه ای و سیلابی نشان دهنده تجربه غنی فناوری بومی کشاورزان ایرانی در حفاظت از منابع آبو خاک است. فناوری بومی حفاظت از منابع آب و خاک مجموعه روشها و مهارتهایی است که با توجه به شرایط محیط طبیعی و اجتماعی جوامع برای مدیریت منابع آب و خاک خود از آنها استفاده می کنند.به عبارت دیگر فناوری بومی هر جامعه ای بخشی از سرمایه ملی آن جامعه است که حاصل تجرب و آزمون و خطاهای چند هزار ساله یک جامعه با محیط زیست خود می باشد . این فناوری آئینه تماینمایی از وضعیت اقلیمی و خصوصیات طبیعتی وتبلور روابط متقابل انسان با محیط است که در بر گیرنده طیف وسیعی از زندگی بومی از جمله؛محیط زیست ، طریقه زندگی ، امرار معاش وکشاورزی می باشد.لذا در این مقاله به احیا و ترویج روشهای سنتی حفاظت از منابع آب و خاک گامی موثر درتوسعه پایدار منابع دراختیار پرداخته می شود.
Keywords:
Authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :