ارائه مدلی جهت افزایش کیفیت مستندسازی حسابرسی مبتنی بر هوش اخلاقی، هوش معنوی و پیشینه رفتاری شرکای حسابرسی

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 72

This Paper With 30 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JFAK-11-1_001

تاریخ نمایه سازی: 30 اردیبهشت 1403

Abstract:

هدف: افزایش کیفیت مستندات، کیفیت حسابرسی را افزایش می­دهد و به بازبینی موثر و ارزیابی شواهد حسابرسی کسب ­شده می­ انجامد. پژوهش حاضر به ارائه الگویی جهت افزایش کیفیت مستندسازی حسابرسی مبتنی بر دو مولفه هوش اخلاقی و معنوی و همچنین مولفه های رفتاری شرکای حسابرسی می­ پردازد.روش: مصاحبه­ های نیمه ساختاریافته ای با ۱۶ نفر از افراد خبره دانشگاهی و سازمانی طراحی و اجرا گردید و با استفاده از کدگذاری نظری بر مبنای روش نظریه پردازی داده بنیاد به تحلیل داده ها پرداخته شد، که براساس آن پرسشنامه جهت ارزیابی کیفیت مستندسازی حسابرسی و پیشینه رفتاری حسابرسان طراحی شد. سپس، تعداد ۲۹۲ پرسشنامه توسط شرکای موسسات حسابرسی تکمیل گردید. برای پاسخ به سوالات پژوهش از آزمون تی تک نمونه ای و مدل­سازی معادلات ساختاری (تحلیل عاملی تاییدی) استفاده شد.یافته ها: نتایج بخش کیفی نشان داد کیفیت مستندسازی حسابرسی دارای هشت مولفه سازمانی، پیچیدگی، بودجه زمانی، حق الزحمه، ویژگی های تیمی، قانونی، فرهنگی و ظاهری است. همچنین مولفه های پیشینه رفتاری شامل اخلاقی، شخصیتی، همکاری و نگرش است.  یافته های بخش کمی نشان داد هوش معنوی، هوش اخلاقی و پیشینه رفتاری بر کیفیت مستندسازی حسابرسی اثر مستقیم دارند.نتیجه گیری: براساس یافته­ های پژوهش،دارا بودن هوش معنوی و اخلاقی سبب ایجاد نوعی نظارت درونی در زمان بررسی و مستندسازی حسابرسی می­ شود. بنابراین، با توجه به مدل ارائه شده و یافته ­های پژوهش، مراجع حسابرسی می­توانند از الگوی دقیق ­تری برای تدوین و کنترل مستندسازی پرونده ­های حسابرسی استفاده کنند و همچنین، ابعاد هوش اخلاقی، هوش معنوی و ابعاد اخلاقی، شخصیتی، همکاری و نگرش افراد می­تواند به عنوان معیارهای اعطای شراکت موسسات حسابرسی در نظر گرفته شود. دانش افزایی: با توجه به فقدان پژوهشی جامع در خصوص کیفیت مستندسازی، این پژوهش با شناخت مولفه­ های کیفیت مستندسازی حسابرسی، علاوه بر پوشش خلا پژوهشی در این حوزه، می ­تواند به عنوان راهنمایی برای افزایش کیفیت عملکرد حسابرسان استفاده شود. همچنین این پژوهش برای اولین بار به مطالعه نقش ویژگیهای روانشناختی شرکای حسابرسی شامل پیشینه رفتاری شرکای موسسات حسابرسی می ­پردازد.

Authors

زهره حاجیها

استاد گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق، تهران، ایران

زهرا حمصیان کاشانی

استادیار گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه ، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • جاویدی، کاظم؛ رویایی، رمضانعلی؛ طالب نیا، قدرت الله و بنی ...
  • حمصیان کاشانی، زهرا؛ حاجیها، زهره؛ جهانگیرنیا، حسین؛ غلامی جمکرانی، رضا.(۱۴۰۰). ...
  • رزاق, ناصر، اصلاح ساختارموسسات­موجود،]۳/۸/۱۳۹۹[،onlineجامعه­حسابداران­رسمی،دوستی آریان، ناستی زایی ناصر. (۱۴۰۱).اثر رهبری ...
  • رضایی، ذبیح اله (۱۳۹۵)،راهبری شرکتی و اخلاق کسب و کار، ...
  • شاهعلی زاده، رامین؛ نیکو مرام، هاشم؛ حیدرپور؛ فرزانه؛ رهنمای رودپشتی، ...
  • قاسمی شوب، محمد؛ جلیلیان، سعید. (۱۴۰۱). تبیین رابطه سلامت معنوی ...
  • ملانظری، مهناز؛ اسماعیلی کیا، غریبه. (۱۳۹۳). شناسایی ویژگی های روان ...
  • نمایش کامل مراجع