اقدام پژوهی چگونه توانستم درک مطلب دانش آموزان پایه دوازدهم رشته تجربی مدرسه ام لیلا میناب را دردرس زبان انگلیسی افزایش دهم ؟

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 79

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ANAMIS01_316

تاریخ نمایه سازی: 13 خرداد 1403

Abstract:

علیرغم تحقیقات زیادی که در زمینه آموزش فرآیند محور و متمرکز بر دانش آموز در سراسر جهان و ایران صورت گرفته ، و طی چند دهه اخیر تکنیک یادگیری مشارکتی در کلاس های زبان انگلیسی در سراسر جهان اجرا شده است ، کلاس ها در مدارس ایران هنوز نقش مرکزی را به معلم اختصاص می دهد، و این امر باعث می شود دانش آموزان فقط نقش یادگیرنده را در کلاس ایفا کنند و انها را به موجود خنثی در تولید دانش تبدیل کرده و در دراز مدت نسبت به یادگیری بی انگیزه سازد. اقدام پژوهی حاضر پس از شناسایی و مطالعات انجام شده با هدف ایجاد انگیزه جهت شرکت دانش آموزان پایه دوازدهم رشته تجربی مدرسه ام لیلا شهرستان میناب در حل تمرینات کلاسی انجام شده است . مدل پژوهش کیفی و رویکرد آن توصیفی ، تحلیلی و شیوه گردآوری اطلاعات در این پژوهش عملکرد دانش آموزان در آزمون ها، مصاحبه با دانش آموزان و همکاران و مشاهدات مستقیم و عکس بوده است . جامعه آمار ۸۰ نفر دانش آموزان پایه دوازدهم تجربی ، انسانی و معارف شهرستان میناب بوده که از بین آنها ۳۰ دانش آموز پایه دوازدهم رشته تجربی مدرسه ام لیلا به عنوان نمونه این پژوهش انتخاب شد. پس از اجرای راه حل ، با توجه به مشاهدات، مصاحبه ها و تحلیل آزمون های دانش آموزان نتیجه گیری شد که این روش توانسته دانش آموزان را در فرایند یادگیری و تولید دانش دخیل کند و بی انگیزگی آنها را در خواندن ردینگ و درک مطلب کاهش دهد و آنها را راغب به شرکت در خواندن این بخش کتاب نماید. در این روش از خود دانش آموزان به صورت گروه های چهار نفری (همراهی دانش آموز قوی -متوسط -ضعیف ) به عنوان همسال آموزش دیده برای خواندن بخش رینگ کتابشان استفاده شد و به این طریق انها را در فرایند یادگیری شان دخیل ساخته و انگیزه آنها را برای مشارکت در کار گروهی افزایش دهد و دایره واژگانی و درک مطلب آنها را ارتقا دهد.

Keywords:

بی انگیزگی در خواندن متون کتاب , درک مطلب , یادگیری مشارکتی

Authors

طیبه واثقی بهمنی

کارشناسی ارشد، آموزش زبان انگلیسی ، دانشگاه پیام نور قشم واحد بین الملل ، دبیر زبان انگلیسی متوسطه دوم ، هرمزگان ، میناب