ارزیابی روند تغییرات تراز آب دریا براساس آنالیز رگرسیون خطی و الگوریتم غیرخطی درخت تصمیم با تاکید بر سواحل راهبردی شمال دریای عمان
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 97
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAMST-4-2_005
تاریخ نمایه سازی: 21 خرداد 1403
Abstract:
جریانهای جزر و مدی یکی از عوامل عمده ناشی از دینامیک دریایی در شکلزایی و فرسایش ساحلی است. پیشبینی ارتباط بین برخی عناصر اقلیمی با پدیده جزر و مد از اهمیت بالایی برخوردار است. در این تحقیق با استفاده ازآنالیز رگرسیون خطی و الگوریتم غیرخطی درخت تصمیم چگونگی اثرات پارامترهای بارومتری، نیروی باد و دما بر روند میانگین تراز دریا (MSL) سواحل شمالی دریای عمان(جنوب شرق ایران) در ایستگاههای جزر و مدی مناطق جاسک و چابهار در یک دوره ۲۰ ساله (۲۰۰۲ الی ۲۰۲۲) ارزیابی شد. نتایج حاصل از مقایسه بین این دو روش نشان می دهد که روش رگرسیون خطی با ماکزیمم ضریب همبستگی ۶۳/۰ و روش غیرخطی الگوریتم درخت با ماکزیمم ضریب همبستگی ۹۴/۰ در پیشبینی، روند تغییرات میانگین تراز دریا با استفاده از دادههای جزر و مدی از دقت بالایی نسبت به روشهای خطی برخوردار است. با توجه به جایگاه بینالمللی و منطقهای سواحل راهبردی شمالی دریای عمان به منظور تبدیل شدن به تمدن دریامحور و توسعه پایدار ایجاب مینماید که در جهت بالابردن ضریب امنیت، روند تغییرات تراز آب دریا در این پهنه از سرزمین به صورت رصد و پایش هوشمندانه کنترل گردیده تا تدابیر و تاکتیکهای نواندیشی و به موقع در راستای تهدیدات دریایی به شکل عملیات آبخاکی اتخاذ شود.
Keywords:
میانگین تراز دریا , شاخص های اقلیمی , آنالیز رگرسیون خطی , الگوریتم غیرخطی درخت تصمیم , سواحل راهبردی شمال دریای عمان
Authors
مرتضی پورزارع
استادیار گروه جغرافیای دانشگاه افسری امام علی(ع)
افشین مرادی بیله هوئی
دکتری علوم دفاعی راهبردی، مدرس دانشگاه افسری امام علی (ع)، تهران، ایران
میلاد خضری
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه جغرافیای طبیعی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی
ولی اله اسفندیار
گروه آموزشی تربیت آموزشی دانشگاه افسری امام علی(ع) تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :