بررسی چگونگی ارائه خدمات در کلانتری و رابطه آن با ارتقای رضایت مندی شهروندان موردمطالعه: کلانتری ۱۱ فرماندهی انتظامی شهرستان تبریز

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 40

This Paper With 34 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SIJRL-18-67_004

تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1403

Abstract:

زمینه و هدف:  کلانتری­ها­ مسئول برقراری نظم و امنیت در سطح  شهر هستند. عملکرد خوب، قاطع و مقتدرانه آن، می­تواند باعث فراهم­سازی بستری رضایت­بخش از عملکرد اجرایی و افزایش میزان نفوذ و اقتدار پلیس به عنوان نمادی از قدرت حاکمیت در برقراری امنیت اجتماعی را در پی داشته باشد. بنابراین بررسی فرآیندهای ارائه خدمات مطلوب برای تحقق رضایت شهروندان امری ضروری است. ازاین­رو پژوهش حاضر با هدف بررسی چگونگی ارائه خدمات در کلانتری و رابطه آن با ارتقای رضایت مندی شهروندان انجام پذیرفت.روش­: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع پیمایشی می­باشد. جامعه­ هدف، مراجعان دایره مشاوره و مددکاری کلانتری ۱۱ فرماندهی انتظامی شهرستان تبریز می­باشند که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به روش نمونه گیری در­ دسترس حجم نمونه ۹۲ نفر تعیین گردید. ابزار گردآوری داده ها نیز چهار پرسشنامه محقق­ساخته بود که برای تجزیه ­و تحلیل داده­ها از آزمون های تی­تک نمونه ای، تی­مستقل و تحلیل واریانس ­یک ­راهه استفاده شد.یافته ­ها: یافته­ها نشان داد کیفیت ارائه خدمات کلانتری­ها از نظر مراجعان در سطح مطلوبی بوده است؛ همچنین بین نگرش مراجعان بر حسب نوع خدمت ارائه شده به آن­ها و بین نگرش مراجعان در حل مسائل فردی بر حسب وضعیت تاهل آن­ها تفاوت وجود دارد p<۰.۰۵؛ اما بین نگرش مراجعان بر حسب سن و تحصیلات آن­ها و بین نگرش مراجعان در مسائل ­خانوادگی، مسائل­حقوقی و مسائل­اجتماعی بر حسب وضعیت تاهل آن­ها تفاوت وجود ندارد.نتیجه­ گیری: میزان مطلوبیت کیفیت ارائه خدمات چهارگانه در کلانتری یاد شده از مهم­ترین مولفه های تاثیرگذار در ارتقای رضایت­مندی شهروندان در احساس امنیت اجتماعی بود. همچنین با توجه به اینکه ارزیابی کیفیت خدمات در بخش خدمات عمومی در کلانتری­ها با استفاده از شاخص تعدیل شده سروکوال بر مبنای خدمات چهارگانه در کلانتری­ها در ایران برای اولین بار انجام می­شود، این تحقیق می­تواند روزنه­های جدیدی را برای انجام تحقیقات بعدی باز نماید.

Authors

مجید شریفی رهنمو

دانشجوی دکتری مطالعات برنامه درسی، دانشگاه علامه طباطبایی، ایران، تهران

جواد پایدار

عضو هیئت علمی و دانشجوی دکترای مدیریت پیشگیری از جرم دانشگاه جامع علوم انتظامی امین، تهران، ایران

آیت اله فتحی

استادیار پژوهشی پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی فراجا، ایران، تهران. (نویسنده مسئول)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :