فرایند پرستاری سالمند دارای استومی بر اساس نظریه پرستاری نقص خود مراقبتی اورم: یک گزارش موردی

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 5

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JOGE-9-1_002

تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1403

Abstract:

مقدمه: استومی، بر بعد بیولوژیکی و روانی عاطفی افراد  تاثیر می گذارد و تقاضای خود مراقبتی موثر و یکپارچه را در افراد ایجاد می کند.تئوری خودمراقبتی اورم ساختارمفهومی برای فرایندپرستاری در این جهت را  فراهم می کند ، د لذا این مطالعه با هدف تاثیر به کارگیری فرآیند پرستاری مبتنی بر نظریه پرستاری نقص خودمراقبتی اورم برسالمند دارای استومی انجام گردید. روش کار: در این گزارش مورد، فرآیند پرستاری از یک سالمند دارای استومی ، مراجعه کننده به بیمارستان بعثت شهر همدان در سال ۱۴۰۲ ،مبتنی بر نظریه پرستاری نقص خودمراقبتی اورم ارائه گردید. با بهره گیری از فرم ارزیابی اورم و به کارگیری روش های معاینه، مصاحبه و مشاهده، اطلاعات جمع آوری شد. با توجه به نیازهای خودمراقبتی همگانی، تکاملی و انحراف از سلامت بیمار، تشخیص های پرستاری مشخص گردید و سپس برنامه ریزی و تعیین اهداف اانجام گردید. نوع سیستم پرستاری نیز با توجه به این تشخیص ها مشخص و اعمال گردید. در انتها، اقدامات پرستاری با تمرکز بر ارتقاء خودمراقبتی اجرا شد و پیشرفت ها و اهداف مورد بررسی مجدد و ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: بر اساس شناخت نیازهای خودمراقبتی بیمار ۷ تشخیص پرستاری تعیین شد و ددر نهایت اجرای فرایند پرستاری بر اساس نظریه پرستاری اورم منجر به افزایش کیفیت خدمات پرستاری همرا با افزایش عملکرد خودمراقبتی بیمار در مورد مشکلات ناشی از بیماری اش گردید به طوری که بهبود توان خودمراقبتی بیمار در راابطه با افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس، کاهش ریسک عفونت، اتقاء تمامیت پوستی، افزایش حس استقلال در بیمار، ارتقاء و حفظ اتباطات اجتماعی، تعادل مایعات و الکترولیت ها و افزایش اشتهای در بیمار مشاهده گردید.   نتیجه گیری: نظریه پرستاری نقص خودمراقبتی اورم به شناسایی و درک همه جانبه نیازهای بیمار، کمک فراوانی کرد و با مشارکت دادن بیمار در امر مراقبت از خود، دستیابی به اهداف مراقبتی را تسهیل نمود. لذا به کارگیری نظریه پرستاری نقص خودمراقبتی اورم در جهت شناسایی کامل نیازهای بیماران توصیه می گردد.

Keywords:

Nursing process , stoma , Orem Self-Care Deficit Nursing Theory , Case report , Elderly , فرایند پرستاری- استومی- نظریه پرستاری نقص خود مراقبتی اورم- گزارش موردی- سالمند

Authors

بنفشه ثمری

Hamedan University of Medical Sciences

هاجر نجفی

Hamedan University of Medical Sciences

فاطمه چراغی

Hamedan University of Medical Sciences

سید رضا بروز

Hamedan University of Medical Sciences

خدایار عشوندی

Hamedan University of Medical Sciences

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Introduction: Stoma significantly influences the biological and psychosocial dimensions of ...
  • Methodology: In this case report, the nursing process for an ...
  • findings: Based on understanding the self-care needs of the patient, ...
  • Conclusion: The Orem Nursing Self-Care Deficit Theory proved effective in ...
  • نمایش کامل مراجع