تاثیر پودر پر آب کافت قلیائی بر عملکرد، برخی صفات مورفولوژی روده و اکسیداسیون گوشت جوجه های گوشتی آرین در دوره رشد و پایانی
Publish place: IRANIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE، Vol: 55، Issue: 2
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 64
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJAS-55-2_003
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1403
Abstract:
این پژوهش به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر پر آب کافت قلیائی بر عملکرد، مورفولوژی روده، پراکسیداسیون گوشت جوجه های گوشتی آرین از سن ۴۲ - ۱۵ روزگی انجام گردید. تعداد ۴۸۰ قطعه جوجه یک روزه مخلوط دو جنس (نسبت برابر) به صورت تصادفی بین ۲۴ پن توزیع شدند. تیمارهای مورد استفاده، چهار عدد و شش تکرار به ازای هر تیمار و ۲۰ قطعه جوجه به ازای هر تکرار بودند. جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف ۰، ۲، ۴ و ۵ درصد پودر پر بود. به کار بردن چهار و پنج درصد پودر پر در دوره رشد، منجر به کاهش وزنگیری و افزایش ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه شاهد گردید. سطح پنج درصد مصرف خوراک را در دوره رشد افزایش داد (۰۵/۰P<). در کل دوره سطح چهار درصد پودر پر، افزایش وزن بدن را در مقایسه با شاهد کاهش داد و مصرف خوراک در گروه دو درصد پودر پر کاهش یافت (۰۵/۰P<). ضریب تبدیل غذایی در کل دوره تفاوتی نداشت. ارتفاع پرز ژژونوم در همه سطوح و ایلئوم در سطوح چهار و پنج درصد پودر پر کاهش و تراکم سلول های جامی در سطح پنج درصد افزایش یافت (۰۵/۰P<). با افزایش سطح پودر پر غلظت مالون دی آلدئید در گوشت سینه و ران تازه کاهش پیدا کرد به نحوی که گروه دریافت کننده پنج درصد پودر پر کمترین غلظت مالون دی آلدئید را داشت (۰۱/۰P<). سطح پنج درصد پودر پر رطوبت بستر را کاهش داد (۰۵/۰P<) و سطوح پودر پر بر غلظت آمونیاک بستر اثر نداشت. تاثیر تیمار سطوح پودر پر آبکافت قلیائی بر هیچ کدام از شاخص های تلفات، شاخص کارایی تولید و هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم وزن زنده معنی دار نشدند. به عنوان نتیجه گیری کلی، در جوجههای گوشتی آرین با استفاده از پودر پر آب کافت قلیائی وزن بدن کاهش و ضریب تبدیل غذایی افزایش یافت در حالیکه میزان تلفات و شاخص کارایی تولید تغییر نداشت، اما موجب بهبود پایداری اکسیداتیو گوشت شد.
Keywords:
Authors
رضا افشار
گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
محمد امیر کریمی ترشیزی
گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
فرید شریعتمداری
گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
علیرضا ایوک پور
گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :