چالش های روانی- اجتماعی سقط راجعه در زوجین: یک مطالعه مروری

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 20

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCWRMH01_102

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1403

Abstract:

مقدمه: سقط به ختم حاملگی قبل از هفته بیستم و یا زمانی که وزن جنین کمتر از ۵۰۰ گرم باشد، اطلاق شده واگروقوع آن سه باروبیشتر،پشت سرهم باشد،سقط راجعه یامکرر نامیده میشود.علی رغم پیشرفت هادرزمینه درمان ناباروری،مطالعه پیش رو به مرور چالش های روانی-اجتماعی سقط رادرزوجین می پردازد. روش کار: برای نوشتن این مطالعه مروری، محققان به جستجوی جامع در موتور جستجوی Google Scholar ، پایگاه های الکترونیکی مانند Scopus، Web of Sciences، ScienceDirect، Scientific Information Database و PubMed ووب سایت های بین المللی بهداشت عمومی از جمله: سازمان بهداشت جهانی (WHO) و فدراسیون بین المللی زنان وزایمان (FIGO) پرداختند و مقالات مرتبط را با کلیدواژه های ((چالش ها، سقط راجعه، سقط، روانی، اجتماعی و زوجین)) استخراج نمودند. بنابر نمودار پریسمای ۲۰۲۰ ، در ابتدا ۲۸۰ مطالعه جستجو شد و پس از غربالگری بر اساس تکراری بودن عنوان، خلاصه و متن کامل مقالات، در نهایت از نتایج ۲۷ مطالعه جهت نگارش این مقاله مروری استفاده گردید یافته ها: مقالات مورد استفاده در این مطالعه بین سال های ۲۰۲۳- ۲۰۰۵ منتشر و ازبین ۲۷مطالعه مورد استفاده، ۱۵ مطالعه مقطعی، ۷مطالعه مروری و ۵مطالعه کارآزمایی بالینی بوده است. نتایج مطالعه حاضر در خصوص چالش های روانی-اجتماعی سقط راجعه در زوجین در دو طبقه اصلی چالش های روانی نظیر: سوگ پس از سقط مکرر جنین، غم و اندوه، اختلال خواب، اشتیاق به داشتن فرزند از دست رفته، احساس گناه و سرزنشگری، افسردگی، اضطراب، ترس از ناتوانی در بارداری مجدد و از دست دادن قدرت باروری و چالش های اجتماعی نظیر: استیگمای ناتوانی در حفظ بارداری توسط اطرافیان، عدم حمایت اجتماعی و عاطفی اطرافیان، افزایش کشمکش ها و تعارضات زناشویی و مقصر دانستن همدیگر در از دست دادن های مکرر جنین، کاهش کیفیت زندگی و روابط زناشویی و از دست دادن زندگی زناشویی به دلیل ناتوانی در فرزندآوری جای گرفت. ۲۱ مطالعه بررسی شده در این مطالعه در خصوص چالش های روانی حاصل از سقط راجعه در زوجین بوده است که به نوبه خود می تواند با پیامدها و چالش های متعددی در ابعاد مختلف زندگی آن ها همراه باشد. نتیجه گیری: با توجه به اثرات نامطلوب سقط راجعه بر سلامت روان زوجین و ابعاد مختلف زندگی آنان از جمله بعد اجتماعی، توجه به این مسائل در کنار بررسی جامع بالینی و پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است. در نظر گرفتن جلسات مشاوره ای -حمایتی می تواند منجر به بهبود سلامت روانی_اجتماعی زوجین و در نهایت بهبود نتایج درمانی در آنان گردد.

Authors

فاطمه پایمزد

دانشجوی کارشناسی مامایی، دانشکده پرستاری مامایی نسیببه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

مرضیه عزیزی

دکتری تخصصی بهداشت باروری، استادیار گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری مامایی نسیببه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.