مطالعه ای بر تاثیر شبکه های اجتماعی و روابط عاطفی اینترنتی بر سلامت روان و کیفیت زندگی در دانش آموزان (مدل سازی معادلات ساختاری)

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 39

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IOCVJ-6-1_005

تاریخ نمایه سازی: 28 تیر 1403

Abstract:

زمینه و هدف: تحلیل شبکه های اجتماعی به عنوان یک تکنیک کلیدی و مهم در علوم ارتباطات اجتماعی، همانند یک موضوع محبوب در زمینه تفکر و مطالعه پدیدار شده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش پیش بینی کننده شبکه های اجتماعی و روابط عاطفی اینترنتی بر سلامت روان و کیفیت زندگی دانشجویان انجام شد.روش پژوهش: مطالعه مقطعی حاضر در سال ۱۴۰۱ بر روی ۳۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی البرز که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، انجام شد. داده ها با استفاده از پنج پرسشنامه وضعیت اجتماعی-اقتصادی، شبکه های اجتماعی، روابط عاطفی اینترنتی، استرس، اضطراب، مقیاس افسردگی (DASS-۲۱)، کیفیت زندگی و چک لیست مشخصات دموگرافیک جمع آوری شد. داده ها در نرم افزارهای SPSS-۲۵، PLS-۳ و Lisrel-۸.۸ تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: با توجه به تحلیل مسیر، امتیاز DASS-۲۱ دارای بیشترین ارتباط علی مثبت و معنادار با روابط عاطفی اینترنتی در مسیر مستقیم (B = ۰.۲۲) و بیشترین ارتباط منفی با وضعیت اجتماعی-اقتصادی (B = - ۰.۰۹) بود. کیفیت زندگی بالاترین ارتباط علی منفی با نمره DASS-۲۱ در مسیر مستقیم (B = - ۰.۲۶) و بالاترین ارتباط مثبت با وضعیت اجتماعی-اقتصادی در مسیر غیرمستقیم (B = ۰.۰۲) داشت. میانگین مدت زمان استفاده از شبکه های اجتماعی (B ≈ − ۰.۰۷) و روابط عاطفی اینترنتی (B≈ - ۰.۰۹) بیشترین ارتباط منفی را با کیفیت زندگی داشتند.نتیجه گیری: استفاده از اینترنت و شبکه های مجازی، روابط عاطفی اینترنتی و وضعیت نامطلوب اجتماعی-اقتصادی با نمرات بالاتر DASS-۲۱ و کاهش کیفیت زندگی در دانش آموزان همراه بود.

Authors

سمیه اشکانی

دانشجوی دکتری علوم ارتباطات اجتماعی، گرایش فرهنگ و ارتباطات، دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه، دانشگاه آزاد اسلامی،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :