جداسازی سویه باسیلوس G۳۶۲ نمک دوست نسبی از چشمه آب گرم گراب در شمال شرق ایران و تعیین خصوصیات اندوگلوکاناز پایدار در حرارت و طیف وسیع pH آن
Publish place: Biological Journal of Microorganisms، Vol: 13، Issue: 49
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 79
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BJM-13-49_006
تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1403
Abstract:
پایداری آنزیم ها به حرارت و pH از مهم ترین شاخصه های تعیین کننده در کاربرد آنهاست. در این تحقیق دستیابی به سلولاز پایدار در برابر حرارت و pH، با غربالگری در یکی از چشمه های گراب واقع در شمال شرق ایران هدف گذاری شد.نمونه های جمع آوری شده از یکی از چشمه های آب گرم گراب، در استان خراسان رضوی در ایران، برای جداسازی، ارزیابی و شناسایی باکتری های قادر به تولید سلولاز پایدار در برابر حرارت استفاده شدند. کشت ها در دمای ۴۵ درجه سانتی گراد و در شرایط هوازی گرمخانه گذاری و جدایه ها روی محیط CMC آگار جداسازی شدند. غربالگری اولیه جدایه ها مبتنی بر محیط کشت اختصاصی، تحمل پذیری به نمک و دما انجام شد. سپس غربالگری تکمیلی آنها با ارزیابی فعالیت اندوگلوکانازی در دماها و pH مختلف به روش کیفی و کمی سنجش انجام شد. در نهایت، شناسایی مولکولی جدایه انتخابی با روش تعیین توالی ژن ۱۶S rRNA انجام شد. نتایج حاصل از این تحقیق منجر به معرفی سویه انتخابی نمک دوست نسبی با نام انتسابی G۳۶۲ Bacillus sp. با پایداری قابل توجه فعالیت اندوگلوکانازی در دمای ۵۵ درجه سانتی گراد و پایداری در طیف وسیعی از pH اسیدی و قلیایی شد. چشمه مطالعه شده مانند برخی از چشمه های آب گرم ایران دارای باکتری مولد سلولاز است که سویه منتخب این تحقیق، با قابلیت رشد در نمک ۶ درصد و تولید آنزیم اندوگلوکاناز مقاوم به حرارت و پایداری عملکردی بالا در طیف وسیع pHقلیایی و اسیدی می تواند برای مطالعات بیشتر به کار گرفته شود. علاوه بر این، ژن اختصاصی اندوگلوکاناز جدایه G۳۶۲ Bacillus sp. را می توان شناسایی مولکولی کرد و برای تحقیقات بیشتر از جمله مطالعات ساختاری استفاده نمود. حتی ممکن است به عنوان یک الگوی پروتئین در مهندسی پروتئین استفاده شود.
Keywords:
Authors
نازنین غلامپور فاروجی
پژوهشکده زیست فناوری، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
جعفر همت
استادیار ژنتیک ملکولی،پژوهشکده زیست فناوری،سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
علی اکبر حداد مشهد ریزه
گروه تحقیقات بیوتکنولوژی صنعتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
نازنین کاظمی نژاد
پژوهشکده زیست فناوری، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :