ردیابی مولکولی خاویار استحصال شده از گونه های تاسماهیان برای تشخیص خاویار اصل و تشخیص نوع گونه خاویار

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 60

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAB-36-3_007

تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1403

Abstract:

مقدمه:تشخیص گونه تاسماهیان، عدم آمیختگی خاویار چندگونه در محصولات تهیه شده از خاویار تاسماهیان از چالش های بسیار مهم در تجارت قانونی و بین المللی این محصولات می باشد. یکی از روش های شناسایی خاویار اصل و برچسب گذاری صحیح محصولات خاویار، استفاده از بارکدها و به ویژه ردیابی با بارکد مولکولی می باشد. روش ها: در این تحقیق برای بررسی نشانگرهای تشخیص گونه ای تاسماهیان دریای کاسپین از نمونه های بافت باله تاسماهی روسی، ایرانی، شیپ، استرلیاد، ازون برون و فیلماهی خالص دریای کاسپین، استرلیاد و تاسماهی سیبری و همچنین نمونه خاویار آنها استفاده شد. استخراج DNA از سه عدد دانه خاویار از هر گونه و بافت باله تاسماهی خالص انجام شد و دو نوع آغازگر بر اساس ژن های میتوکندریایی انتخاب شد.نتایج و بحث: نشانگر تاسماهیان با استفاده از روش PCR یک قطعه ۱۳۸ نو کلئوتیدی را در تمامی گونه ها بر اساس ژن COI تکثیر کرد اما نشانگر گونه ای قطعاتی با اندازه های متفاوت بر اساس ژن D-loop را تکثیر کرد. این قطعات هم در خاویار و هم بافت باله تاسماهیان تکثیر شد. نتایج کلی نشان داد که تکثیر قطعات نشانگر تاسماهیان و نشانگر گونه ای در تاسماهیان خالص می تواند نشان دهنده خالص بودن گونه باشد.

Authors

شیرین جمشیدی

استادیار، گروه ژنتیک و بیوتکنولوژی، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران.

محمد حسن زاده صابر

مربی، گروه ژنتیک و بیوتکنولوژی، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران

مریم منصف شکری

۲استادیار، گروه فیزیولوژی و بیوشیمی، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، رشت، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Moradi, Y. (۲۰۰۷). Caviar control and processing. Agricultural Education and ...
  • Ludwig, A., Debus, L., & Jenneckens, I. (۲۰۰۲). A molecular ...
  • Pappalardo, A. M., Petraccioli, A., Capriglione, T., & Ferrito, V. ...
  • Fopp-Bayat, D. (۲۰۰۷). Genetic identification of black caviar based on ...
  • Ghadirnejad, H. (۲۰۰۹). Barcoding of five sturgeon species in Iran. ...
  • Kolangi Miandare, H., Farahmand, H., Aghilinejhad, S. M., & Akbarzadeh, ...
  • نمایش کامل مراجع