اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر خودانتقادی و انتظارات زناشویی بدبینانه در دختران کمال گرای روان رنجور: یک مطالعه آزمایشی تک موردی

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 8

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CPAP-22-1_002

تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1403

Abstract:

مقدمه: هدف این پژوهش بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر خودانتقادی و انتظارات زناشویی بدبینانه در دختران کمال گرای روان رنجور بود.روش: جامعه آماری پژوهش دختران کمال گرای روانجور مراجعه کننده به برخی مراکز مشاوره شهر اهواز در سال ۱۴۰۱ بود. نمونه ای شامل ۵ نفر با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و کسب حداقل نمره خط برش۱۴۵ در آزمون کمال گرایی روان رنجور انتخاب شدند. این مطالعه از نوع طرح شبه آزمایشی تک موردی از نوع خط پایه چندگانه همزمان بود. درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در ۱۱ جلسه ۹۰ دقیقه ای اجرا شد. مشارکت کنندگان مقیاس سطوح خودانتقادی و انتظارات زناشویی را تکمیل نمودند.نتایج: داده ها در سه مرحله خط پایه، درمان و پیگیری جمع آوری و به روش شاخص تغییر پایا، درصد بهبودی و ترسیم دیداری تحلیل شدند. نتایج درصد بهبودی نشان داد، آزمودنی ها در مرحله درمان در متغیر خودانتقادی (۴۲/۲۱) و در متغیر انتظارات زناشویی بدبینانه (۲۳/۱۸) و در مرحله پیگیری در متغیر خودانتقادی (۶۸/۵۱) و در متغیر انتظارات زناشویی بدبینانه (۸۶/۲۴) بهبود پیدا کردند. هم چنین شاخص تغییر پایای هر دو متغیر در مرحله پس از درمان و پیگیری معنی دار (۹۶/۱ z= و سطح معنی داری ۰۵/۰) بود.بحث و نتیجه گیری: بنابراین، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد از طریق افزایش انعطاف پذیری روان شناختی، باعث کاهش خودانتقادی و انتظارات زناشویی بدبینانه در دختران کمال گرای روان رنجور می شود.

Keywords:

درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد , خودانتقادی , کمال گرایی , دختران

Authors

زهرا خادم دزفولی

دانشجوی دکتری، گروه مشاوره، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.

سیده زهرا علوی

استادیار،گروه روانشناسی، واحد سوسنگرد، دانشگاه آزاد اسلامی، سوسنگرد، ایران.

مسعود شهبازی

استادیار، گروه مشاوره، واحد مسجد سلیمان، دانشگاه آزاد اسلامی، مسجد سلیمان، ایران .

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • رمضان پور، فرزانه؛ جوزی، حسن. الگوی ساختاری کمال گرایی خودانتقادانه ...
  • Pinto A, Dargani N, Wheaton MG, Cervoni C, Rees CS, ...
  • نمایش کامل مراجع