اثر hCG، اواپریم و اواریم بر بازدهی تکثیر مصنوعی مولدین ماهی سوف حاج طرخان (Perca fluviatilis)

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 27

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAPB-12-1_004

تاریخ نمایه سازی: 31 تیر 1403

Abstract:

این بررسی به منظور تعیین اثر hCG، اواپریم و اواریم بر بازدهی تکثیر مصنوعی ماهی سوف حاج طرخان (Perca fluviatilis) و همچنین بررسی شاخص های اسپرم شناختی این ماهی انجام گرفت. در تیمار اول از هورمون hCG به میزان ۵۰۰ واحد بین­المللی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن مولدین، در تیمارهای دوم و سوم به ترتیب از هورمون­های اواپریم و اواریم به میزان ۵/۰ میلی­لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن مولدین و در تیمار شاهد از سرم فیزیولوژی به میزان ۵/۰ میلی­لیتر به ازای هرکیلوگرم وزن بدن مولدین استفاده شد. در هر تیمار از ۱۸ قطعه مولد ماده با میانگین وزن تقریبی ۷۸ گرم استفاده شد. القای مولدین نر نیز به وسیله تزریق هورمون hCG به میزان ۲۵۰ واحد بین­المللی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن مولدین انجام گرفت. طبق نتایج سریع­ترین زمان رسیدگی مولدین ماده (۶/۴۱۵ درجه- ساعت) در تیمار hCG مشاهده شد و تفاوت قابل ملاحظه­ای با تیمارهای دیگر نشان داد (۰۵/۰P<). بالاترین درصد پاسخ­دهی (۱۰۰ درصد) در تیمارهای hCG و اواپریم مشاهده شد و تفاوت معنی داری با تیمار اواریم و شاهد نشان داد (۰۵/۰P<). در شاخص های دیگر تفاوت معنی­داری بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد (۰۵/۰P>). بر اساس نتایج، میانگین حجم اسپرم، درصد تحرک اسپرم، مدت زمان فعالیت اسپرم و میزان اسپرماتوکریت به ترتیب ۷/۱±۹/۲ میلی لیتر، ۴/۱۳±۱/۹۱ درصد، ۶/۱۸±۴/۸۴ ثانیه و ۴/۹±۳/۶۸ درصد اندازه­گیری شد. نتایج این بررسی نشان داد هورمون hCG برای القای تخم­ریزی و تکثیر مصنوعی مولدین سوف حاج طرخان از هورمون های اواپریم و اواریم مناسب­تر است. با توجه به اثرات مطلوب­تر هورمون hCG توصیه می­شود از این هورمون در القای تخم­ریزی و تکثیر مصنوعی مولدین سوف حاج طرخان استفاده شود.

Authors

دانیال گروهی

کارشناس ارشد شیلات، مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری، رشت، ایران

عرفان اکبری نرگسی

دکتری شیلات، بخش آبزی پروری، پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، بندرانزلی، ایران

بهرام فلاحتکار

استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Akbari Nargesi E. ۲۰۲۲. Reproductive performance and physiological changes of ...
  • Akbari Nargesi E. and Gorouhi D. ۲۰۲۴. Ovarian lavage/artificial insemination ...
  • Alavi S.M.H., Rodina M., Policar T., Kozak P., Psenicka M. ...
  • Henrotte E., Kaspar V., Rodina M., Psenicka M., Linhart O. ...
  • Kouril J., Linhart O. and Reiot P. ۱۹۹۷. Induced spawning ...
  • Kucharczyk D., Targonska K. and Chwaluczyk R. ۲۰۱۴. Application of ...
  • نمایش کامل مراجع