راهبردهای طراحی خوابگاه دانشجویی دختران در شرایط پاندمی، باتوجه به گونه های مختلف قرارگاه های رفتاری (نمونه موردمطالعه: خوابگاه دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد)

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 68

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CRPDV02_012

تاریخ نمایه سازی: 7 مرداد 1403

Abstract:

وقوع اپیدمی ها از زمان های گذشته تا امروز باعث تغییراتی چشمگیر در زندگی انسان ها شده است. در تاریخ ۱۱ مارس ۲۰۱۹، سازمان بهداشت جهانی بیماری کووید-۱۹ را یک بیماری همه گیر اعلام کرد. پس از اعمال قرنطینه، اولین مکان هایی که تعطیل شدند، خوابگاه های دانشجویی بودند. با شروع آموزش مجازی، دانشجویان بیشتر وقت خود را در خانه گذراندند. این عمل باعث تغییر در عادت های رفتاری دانشجویان شد. از آنجا که قرارگاه های رفتاری، به رفتار و تجربه های مردم در زندگی روزمره شان و در محیط واقعی می پردازد و مطالعه رفتار انسان وابسته به مطالعه محیط آن رفتار است، معماران باید علاوه بر شناخت الگوهای رفتاری تکرارشونده و محیطی که رفتار درون آن شکل می گیرد، به شناخت رابطه این دو عامل در شرایط پاندمی توجه کنند. در پژوهش حاضر، نمونه های موردی علاوه بر شیوه های غیر مداخله گر شامل حضور مستقیم در فضا و ثبت رویدادها، به شیوه میدانی نیز موردمطالعه قرار گرفتند و تحلیل محتوایی داده های کیفی، ضمن شناسایی قرارگاه های رفتاری، وزن مولفه های موثر در طراحی شامل الگوهای قرارگاه رفتار، ویژگی های کالبدی و عوامل برهم زننده سینومورف های رفتار - ظرف کالبدی استخراج شدند. این پژوهش در پایان، ضمن ارائه راهبردهای طراحی بر اساس پیشینه نظری و عملی پژوهش در نمونه موردی خود می کوشد تا فنون طراحی متناسب با هر راهبرد را به نمایش گذارد تا در نهایت بستر مناسب تحقق الگوهای رفتاری دانشجویان در خوابگاه فراهم آید.

Authors

کیانا شریفی

دانشجوی کارشناسیارشد، گروه معماری، مرکز تحقیقاتافقهای نوین در معماری و شهرسازی، واحد نجفآباد،دانشگاه آزاد اسلامی، نجفآباد، ایران

نرگس دهقان

استادیار، گروه معماری، مرکز تحقیقات افقهای نوین درمعماری و شهرسازی، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی،نجفآباد، ایران.