استفاده از قوانین انجمنی جهت کشف عوامل خطر در بروز سرطان معده
Publish place: Journal of Health & Biomedical Informatics، Vol: 1، Issue: 2
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 83
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-1-2_003
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
Abstract:
مقدمه: سرطان معده دومین علت مرگ ناشی از سرطان بعد از سرطان ریه در جهان است. بروز آن در مناطق مختلف دنیا متفاوت است. با توجه به میزان شیوع این بیماری و میزان مرگ و میر بالای سرطان معده در کشور، لازم است علل و عوامل تاثیر گذار در بروز این بیماری با دقت بیشتر و روش های علمی تر، مورد بررسی قرار گیرد. هدف این مقاله، بررسی این عوامل با کمک تکنیک داده کاوی است.
روش: داده های مورد نیاز برای این مطالعه، از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا(ع) شهر تبریز جمع آوری شده است و پس از اعمال پیش پردازش بر روی این داده ها، در نهایت ۴۹۰ رکورد شامل ۲۲۰ نمونه مبتلا به سرطان و ۲۷۰ نمونه سالم در یک فایل Excel جمع آوری شد. با استفاده از پیاده سازی الگوریتم Aprioriدر نرم افزار Matlab و مجموعه داده های نهایی، بهترین قوانین حاکم بر روی این مجموعه داده، استخراج شده است.
نتایج: در این مطالعه برای نخستین بار از مجموعه داده های سرطان معده و ویژگی های تاثیرگذار در بروز این بیماری استفاده شده است. نتایج نشان داد، افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان معده هستند، در ضمن رفلاکس معده با مصرف نکردن نمک، مصرف زیاد نمک و مصرف نکردن شیر ارتباط دارد. همچنین رفلاکس معده بیشترین تاثیر را در ایجاد این بیماری دارد. با استفاده از الگوریتم Apriori قوانینی به دست آمد که می تواند به عنوان الگویی برای پیش بینی وضعیت بیماران و احتمال بروز این بیماری، استفاده شود.
نتیجه گیری: امروزه به دلیل وجود حجم انبوهی از داده های پزشکی، می توان با استفاده از رویکرد داده کاوی به استخراج دانش از مجموعه داده های پزشکی پرداخت. در این مطالعه با استفاده از الگوریتم Apriori، قوانینی استخراج شده است که می تواند کمک فراوانی به پزشکان در بررسی عوامل ایجاد این بیماری بکند.
Keywords:
Authors
سید عباس محمودی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی، پردیس علوم تحقیقات یزد، یزد، ایران.
کمال میرزایی
.دکترای مهندسی نرم افزار، استادیار گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میبد، میبد، ایران
سید مصطفی محمودی
. دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، دانشکده دندانپزشکی، استادیار گروه پاتولوژی دهان ، .دکترای تخصصی پاتولوژی دهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :