بررسی تاثیر عوامل موثر در استفاده از رسانه های اجتماعی بر ارتقای سطح سواد سلامت الکترونیک شهروندان در بحران ها

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 52

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHBMI-8-1_008

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403

Abstract:

مقدمه: با توجه به شیوع و همه گیری ویروس کرونا نقش رسانه ها و به ویژه رسانه های اجتماعی جهت اطلاع رسانی و افزایش سواد سلامت بسیار حائز اهمیت می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر عوامل موثر در استفاده از رسانه های اجتماعی بر ارتقای سطح سواد سلامت الکترونیک شهروندان در بحران ها مورد مطالعه قرار گرفت. روش: در این مطالعه تحلیلی- توصیفی ۳۸۴ نفر از بیماران استان کرمانشاه با استفاده از روش نمونه گیری جدول مورگان انتخاب شدند. به همین منظور از پرسشنامه محقق ساخته دو بخشی شامل بخش دموگرافیک (جمعیت شناختی) و بخش اختصاصی (با استفاده از ۵ متغیر) با ۴۰ پرسش مورد بررسی قرار گرفت. نحوه نمره دهی در پرسشنامه مورد استفاده با طیف ۵ تایی لیکرت از نمره ۱ (کاملا مخالف) تا نمره ۵ (کاملا موافق) نمره گذاری شد. نتایج: یافته های پژوهش نشان داد که ۴۳/۱ درصد از شرکت کنندگان بیان داشتند که کرونا تاثیر زیادی بر شغل آن ها دارد و بیش از ۴۰ درصد از شرکت کنندگان نیز بیان نمودند که اطلاعات مربوط به بهداشت را از طریق فضای اینترنت کسب می کنند. همچنین نتایج نشان می دهد که ارتباط بین متغیرها با یکدیگر معنی دار می باشند (۰/۰۵P<). نتیجه گیری: بالاترین همبستگی بین متغیر دسترسی و محبوبیت مشاهده شد. این امر به این معنی است که افزایش دسترسی به رسانه های اجتماعی منجر به افزایش محبوبیت این رسانه ها می شود. اطلاعات به دست آمده در این پژوهش نشان می دهد که به روز بودن رسانه ها، دسترسی، اعتماد به رسانه های اجتماعی، ارزش درک شده و محبوبیت از جمله عوامل موثر جهت تاثیر رسانه های اجتماعی بر سواد سلامت الکترونیک می باشند.

Authors

معصومه آینه

M.Sc. in Business Administration, Payame Noor University, Kermanshah, Iran

مهدی حسین پور

Ph.D. in Strategic Management, Assistant Professor, Management and Entrepreneurship Dept., Faculty of Social Sciences, Razi University, Kermanshah, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • World Health Organization. Protocol for assessment of potential risk factors ...
  • Barnes MD, Hanson CL, Novilla LM, Meacham AT, McIntyre E, ...
  • Palen L, Liu SB. Citizen communications in crisis: anticipating a ...
  • Denef S, Bayerl PS, Kaptein NA. Social media and the ...
  • Buckingham D. Media education goes digital: an introduction. Learning, Media ...
  • Zanchetta MS, Poureslami IM. Health literacy within the reality of ...
  • Bodie GD, Dutta MJ. Understanding health literacy for strategic health ...
  • Zibrik L, Khan S, Bangar N, Stacy E, Lauscher HN, ...
  • نمایش کامل مراجع