بررسی عوامل موثر بر پذیرش دستگاه های هوشمند مراقبت های بهداشتی با استفاده از مدل پذیرش فناوری ترکیبی
Publish place: Journal of Health & Biomedical Informatics، Vol: 7، Issue: 3
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 67
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHBMI-7-3_006
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1403
Abstract:
مقدمه: امروزه اینترنت اشیاء برای بیماران و مراقبین سلامت انتقال فرایند درمان بیماران را فراهم کرده و بیماران را قادر به مدیریت و دریافت کمک از گروه مراقبین سلامت و ابزارهای سیار ساخته است. این موضوع به عنوان یک راه حل امیدوار کننده به منظور ارتقاء کیفیت مراقبت بهداشتی مورد توجه قرار گرفته است؛ هدف از مطالعه حاضر بررسی عوامل موثر بر پذیرش دستگاه های هوشمند مراقبت های بهداشتی با استفاده از مدل پذیرش فناوری ترکیبی می باشد.
روش: در این مطالعه توصیفی –پیمایشی، ۱۶۹ نفر از بین ۳۰۰ نفر بیمار بیمارستان گیل واقع در شهر رشت، براساس جدول مورگان برای نمونه انتخاب گردیدند. جهت بررسی فرضیه از پرسشنامه Papa و همکاران و Li و همکاران استفاده شد. برای تحلیل داده ها تکنیک معادلات ساختاری و آزمون t-test به کار گرفته شد.
نتایج: طبق یافته های پژوهش تاثیر«نفوذ پذیری»، «راحتی»، «ریسک اجتماعی ادراک شده»، «ریسک عملکرد» بر «سودمندی و سهولت ادراک شده»، تاثیر «سودمندی و سهولت ادراک شده» بر «نگرش نسبت به پذیرش دستگاه های هوشمند مراقبت بهداشتی» و در نهایت تاثیر «نگرش نسبت به پذیرش دستگاه های هوشمند مراقبت بهداشتی» بر «قصد رفتاری استفاده از این دستگاه ها» تایید شد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مدل فناوری ترکیبی در شناسایی و بررسی عوامل موثر بر پذیرش دستگاه های هوشمند مراقبت بهداشتی می تواند نقش موثری داشته باشد و به عنوان یک منبع اطلاعاتی مهم جهت استفاده از این دستگاه ها مورد استفاده قرار گیرد.
Keywords:
Internet of Things , Smart Healthcare Devices , Perceived Usefulness , Perceived Ease , Integrated Technology Acceptance Model , اینترنت اشیاء , دستگاه های هوشمند مراقبت های بهداشتی , سودمندی ادارک شده , سهولت ادراک شده , مدل پذیرش فناوری ترکیبی
Authors
آتنا گلشن
M.Sc. in Information Technology Management, Information Technology Management Dept., Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran
مریم پورنصیر رودبنه
Ph.D. in Information Technology Management, Assistant Professor, Information Technology Management Dept., Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :