ارزیابی تغییرات کاربری اراضی و تاثیر آن بر زیستگاه های پشه آنوفلاستفنسی، ناقل مالاریا، در شهرستان بندرعباس طی سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۸

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 37

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CCCHR01_066

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1403

Abstract:

آزمونهای مربوط انجام شد. علاوه بر این، حساسیت منطقه نسبت به رشد پشه آنوفل استفنسی براساس اطلاعاتزیست شناسی و اکولوژیک ارزیابی شد.نتایج: یافته ها نشان داد که منطقه در سال ۲۱۱۲ بالاترین پوشش گیاهی خود را داشت که پس از آن در مدت پنجسال بعد کاهش یافت. روند رو به افزایش در توسعه شهری در ۲۰ سال گذشته در شهرستان بندرعباس مشاهده شد.در تغییرات آبهای سطحی، بالاترین سطحها در سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۱۳ مشاهده شد در حالی که کمترین سطح سال ۲۰۰۲ بود. روند تغییرات نشانگر کاهش در پوشش گیاهی و آبهای سطحی و افزایش در توسعه شهری است.بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد که سازگاری طبیعی منطقه برای پرورش ناقلین های مالاریا در طول این دورهکاسته شده است. مطالعات جانبی بیشتر برای تاکید بر کاستی فراوانی گونه آنوفل استفنسی نیاز است چرا که به علتسازگاری این گونه با زیستن در طبیعت شهری و قابلیت رشد آن در ظروف نگهداری آب می تواند این موضوع را تحتتاثیر قرار دهد.

Keywords:

آنوفل استفنسی , کاربری اراضی بندرعباس ایران

Authors

مدینه عباسی

مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

احمدلی حنفی بجد

گروه بیولوژی ناقلین و کنترل بیماریها، دانشکده بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران