Ranking the primary reasons for nurses' migration as perceived by nursing managers in selected hospitals in Tehran
Publish place: Ebnesina، Vol: 26، Issue: 2
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 92
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-26-2_003
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1403
Abstract:
زمینه و اهداف: پرستاران یکی از ارکان اصلی نظام سلامت هستند. تربیت نیروی پرستاری ماهر هزینه بالایی برای نظام سلامت دارد و خروج آنها صدمات جبران ناپذیری را به بخش های مختلف کشور مبدا وارد می کند. هدف این مطالعه تعیین و اولویت بندی علل موثر بر مهاجرت پرستاران بر اساس نظرات مدیران بیمارستانی بود.
روش بررسی: مطالعه کمی حاضر با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی به وسیله نرم افزار اکسپرت چویس و در میان مدیران پرستاری بیمارستانهای منتخب شهر تهران، به صورت سرشماری انجام شد که از ۶۰ نفر پرسشنامه توزیع شده نهایتا ۵۷ پرسشنامه (مشارکت ۹۵%) مرجوع گردید.
یافته ها: براساس نظرات ۵۷ مشارکت کننده، عامل روانشناختی با ارزش وزنی ۰.۷۴۶ تاثیرگذارترین عامل تعیین شد. عوامل کشور مبدا، مهمتر از کشور مقصد وزن یافتند و فقدان حمایتهای معنوی و روانشناختی در محل کار با ارزش وزنی ۰.۴۵۸ مهمترین علت در علل روانشناختی کشور مبدا انتخاب گردید. تبعیض جنسیتی در کشور مبدا با ارزش وزنی ۰.۱۹۳ ارجح ترین عامل فردی تعیین گردید. در حوزه عوامل محیطی، عوامل محیطی کشور مقصد با کسب ۰.۷۶۵ ارزش وزنی، ارجح تر از کشور مبدا انتخاب شدند. عامل حصول اهداف و مشوق های مالی از میان علل اقتصادی کشور مقصد با ارزش وزنی ۰.۵۱۸ ارجح ترین عامل برگزیده شد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از تحلیل داده ها، عوامل روانشناختی اولویت اول و عوامل اقتصادی اولویت های بعدی را شامل شدند. لذا ضمن ضرورت حصول ثبات اقتصادی، ضروری است تا سیاست گذاران و مدیران مسئول حیطه مسایل روانشناختی نیروی انسانی تخصصی حوزه سلامت جامعه را بازشناسی کرده و تدابیر راهگشا استفاده نمایند.
Keywords:
Authors
علیرضا خرم
Faculty of Health, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
اباسط میرزایی
Department of Health Care Management, Faculty of Health, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
امین قاسم بگلو
Department of Health Care Management, Faculty of Health, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :