مداخلات ارگونومی در شرکت های دانش بنیان
Publish place: Journal of Ergonomics، Vol: 12، Issue: 1
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 46
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IEHFS-12-1_008
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1403
Abstract:
مقدمه: در یک دهه گذشته در ایران بیشترین شیوع درد و ناراحتی های اسکلتی عضلانی در ناحیه گردن و در ناحیه کمر و شانه برای کارمندان اداری گزارش شده است. این پژوهش باهدف بررسی تاثیر مداخلات ارگونومی در شرکت های دانش بنیان بر اختلالات اسکلتی عضلانی، استرس های شغلی، کیفیت زندگی کاری و بهره وری انجام شده است.
روش کار: این پژوهش مطالعه ای میدانی با شبه کارآزمایی تصادفی با گروه کنترل است. در این مطالعه مداخله ای شرکت کنندگان شامل ۳۱۱ پرسنل اداری مداخلات ارگونومی را در دو سطح فردی و مدیریتی دریافت کرده اند. متغیرهای موردبررسی شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی، ویژگی های شغلی و کیفیت زندگی کاری کارکنان بوده است. پس از اجرای مداخلات ارزیابی های در دوره یک، سه و شش ماه تکرار شدند.
نتایج: اجرای مداخلات آموزشی ارگونومی فردی، اختلالات را در گردن، شانه راست، شانه چپ، ساعد راست و مچ راست به طور معنی داری کاهش داد. حمایت اجتماعی نیز در هر سه گروه مداخله افزایش معنی داری را نشان می دهد. مداخلات بر کیفیت زندگی کاری تاثیر معنی داری گذاشته است. تغییرات میانگین کیفیت زندگی کاری برای گروه های دوم و سوم در ماه اول رشد معنی دار و سپس مشابه با روند گروه کنترل ادامه پیداکرده است.
نتیجه گیری: اجرای مداخلات آموزشی ارگونومی فردی اختلالات در گردن، شانه ها و اندام فوقانی کاهش معنی داری یافته ولی مداخلات آموزشی مدیریتی بر اختلالات اسکلتی عضلانی کارکنان تاثیری نداشته است. همچنین اجرای مداخلات هم زمان ارگونومی فردی و مدیریتی تاثیر بیشتری بر کاهش اختلالات داشته است. مداخلات مدیریتی و مداخلات توام سطح کنترل شرکت کنندگان و حمایت اجتماعی را افزایش داده است. اجرای برنامه مداخله ای ارگونومی چند جزئی تاثیر مداخلات بر سلامتی کارکنان و بهره وری را بهبود می بخشد
Keywords:
Authors
محمدصادق سهرابی
Center of Excellence for Occupational Health, Occupational Health and Safety Research Center, Dept. of Ergonomics, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :