پراکنش جهانی گیاهانی که انسان استفاده می کند

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 31

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IRNAT-9-2_016

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1403

Abstract:

گیاهان اکوسیستم ها را شکل می دهند و زندگی انسان را حفظ می کنند. با این که ممکن است بیشتر گیاهان برای انسان مفید باشند، در حال حاضر فقط از بخش کوچکی از تنوع زیستی گیاهی توسط انسان استفاده می شود. با گذشت زمان، گونه های خاصی گسترش جهانی می یابند، اما برخی دیگر بومی مناطق جغرافیایی مشخصی باقی می مانند که در آنجا کاربردهای فرهنگی نیز دارند. بنابراین، برای مدیریت کارآمد و پایدار منابع گیاهی، مردم باید الگوهای منطقه ای تنوع گونه ای را درک کنند. در پژوهشی که توسط Pironon و همکاران او انجام شد، توزیع جهانی ۳۵۶۸۷ گونه گیاهی استفاده شده انسان، مطالعه شد که شامل ۱۰ گروه عمده کاربری (به عنوان مثال غذا، دارو و ماده اولیه) است و چگونگی هم پوشانی کانون های تنوع و اندمیسم آنها با الگوهای گسترده تر تنوع و موقعیت مناطق حفاظت شده بررسی شد. یافته های این تحقیق نشان دهنده تطابق کلی بین تنوع گیاهان استفاده شده و کل گیاهان است که از پتانسیل حفظ هم زمان تنوع گونه ها و کاربری آنها توسط انسان پشتیبانی می کند.

Authors

مائده فدائی خجسته

کارشناس ارشد، بخش تحقیقات گیاه شناسی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران