رویکردهای ورشکستگی و نظام های بازسازی

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 101

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HUCONF04_010

تاریخ نمایه سازی: 16 مرداد 1403

Abstract:

رژیم حقوقی حاکم بر بازارهای مالی و فعالیت های اقتصادی نقش بی بدیلی در توسعه حوزه مالی و کسب و کارهای اقتصادی ایفا می کند. وجود قوانین و مقررات مدرن حاکم بر بنگاه های متوقف و ورشکسته و استقرار نظام حقوقی روزآمد ورشکستگی از لوازم توسعه بازارهای مالی و شفافیت اقتصادی است. چنین ضرورتی تحول و روز آمد کردن نظام ورشکستگی را که در مورد اشخاص حقوقی ایرادات و خلاء های نظری و مقرراتی متعدد دارد، اجتناب ناپذیر کرده است. نظام ورشکستگی در مورد اشخاص حقوقی حاضر در بازار سرمایه ضامن شفافیت، توزیع منصفانه زیان، حمایت از سرمایه گذاران، حمایت از نظم و اعتبار بازار های مالی، حمایت از بنگاه های اقتصادی، حمایت از بستانکاران و تساوی آن ها، حمایت از تاجران دارای حسن نیت و اعاده اعتبار آن ها و ... بوده و تحول در آن ضروری است. برغم پیش بینی مواردی همچون قرارداد ارفاقی، می توان ادعا کرد که در مورد شرکت های سهامی، نظام حقوقی حاکم بر ورشکستگی ایران عمدتا، بر چگونگی انحلال، تسویه و توزیع خالص دارائی ها بین غرما متمرکز است تا حفظ و احیای شرکتها. این در حالی است که در اقتصادهای پیشرفته زنده نگه داشتن بنگاه های اقتصادی و استمرار فعالیت آن ها با تجدید ساختار و رفع کاستی ها مدنظر است. در این زمینه مدل های مالی، مدیریتی و حقوقی ارائه شده است. به نظر می رسد، قانون گذار ایران باید با تغییر بنیادی و نظری نگرش، به نحوی در مقررات ورشکستگی بازنگری کند که بقا و تجدید حیات و نشاط بنگاه های اقتصادی درمانده به عنوان اصلی مهم در رژیم ورشکستگی مد نظر قرار گیرد.

Authors

فاطمه صحرائی

دستیار آموزشی، دکتری مالی، گروه مدیریت مالی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

جعفر جمالی

استادیار گروه مدیریت مالی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حمیدرضا وکیلی فرد

دانشیار گروه حسابداری، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

علی زارع

استادیارگروه حقوق، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سیدیعقوب زراعت کیش

دانشیارگروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی مهندسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران، ایران.