مسئولیت پذیری اجتماعی در سالمندان:یک مطالعه مروی

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 18

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CRCI02_194

تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1403

Abstract:

زمینه و هدف: مسئولیت پذیری اجتماعی در سالمندان یک موضوع مهم است که تبعات اساسی برای یک جامعه در کوتاه مدت و دراز مدت دارد. در طول دوران سالمندی، افراد با تغییرات فیزیکی، روانی و اجتماعی روبرو می شوند که این امر می تواند تاثیر زیادی بر نقش و مسئولیت آن ها در جامعه داشته باشد. این مطالعه مروی به بررسی مفهوم و اهمیت مسئولیت پذیری اجتماعی در سالمندان می پردازد و تلاش می کند تا نقش و تاثیر آن بر سلامت جامعه را بررسی کند. این اثر، به عنوان یک پژوهش مروری، به تحلیل ادبیات موجود، مطالعات پژوهشی و دیدگاه های مختلف می پردازد تا به نتایجی قابل اطمینان و دقیق دست یابد. با در نظر گرفتن چالش ها و فرصت های موجود، مطالعه حاضر به درک بهتر از نقش مسئولیت پذیری اجتماعی در سنین پیری و ارائه راهکارهای مناسب جهت تقویت آن می پردازد.روش پژوهش :در این مطالعه مروری روایتی برای جمع آوری داده ها از پایگاه های داده ای علمی و موتورهای جست وجو نظیر Scopus ،Magiran، Google Scholar،PubMed، SID,Proquestبرای یافتن متون منتشرشده از ابتدای سال ۲۰۲۰ تا سال ۲۰۲۳ استفاده شد. کلیدواژه های جستوجو شامل مسئولیت پذیری اجتماعی، سالمندان، سالمندای ساکن در سرای سالمندان به دو زبان فارسی و انگلیسی بودند. مقالاتی که جهت مرور انتخاب شدند از نوع علی مقایسه ای، اثر بخشی یا توصیفی، به زبان فارسی یا انگلیسی، و دارای متن کامل قابل دسترس بودند. معیار انتخاب مقالات، تشابه موضوعی با عنوان بودند.یافته ها، یافته های بررسی شده در مجموع ۳۴ مقاله نشان دادند در سالمندان به دلیل فقدان ارتباطات اجتماعی قوی، احساس تنهایی و انزوا، محدودیت های فیزیکی و مشکلات سلامتی، و عدم دسترسی ، فرصت های اجتماعی و فرهنگی ضعیف است. همچنین، برخی سالمندان ممکن است به دلیل تجربه مواردی نظیر نادیده گرفته شدن نظرات و تجربیاتشان در جوامع، از تعاملات اجتماعی منزوی شوند. در نتیجه، این عوامل می توانند باعث کاهش مسئولیت پذیری اجتماعی در سالمندان شود و آن ها را از شرکت فعال در جوامع محلی و اجتماعی دور نگه دارند.نتیجه گیری، از این پژوهش می توان نتیجه گرفت که مسئولیت اجتماعی در این قشر از جامعه خیلی ضعیف است و نیاز است که با سپردن مسئولیت های مختلف به این قشر از جامعه نقش آنها را در فعالیت های اجتماعی پر رنگ کرد

Authors

مریم شهیاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره توانبخشی، گروه علوم تربیتی و مشاوره، دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

نوشین پردلان

گروه علوم تربیتی و مشاوره، دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.

مهدی خاص محمدی

گروه علوم تربیتی و مشاوره، دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.