بررسی تاثیر اوریکولوتراپی بر کیفیت خواب زنان باردار مبتلا به اختلال خواب
Publish place: Journal of Knowledge & Health، Vol: 18، Issue: 2
Publish Year: 781
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: English
View: 46
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JKH-18-2_005
تاریخ نمایه سازی: 23 مرداد 1403
Abstract:
مقدمه: کاهش کیفیت خواب می تواند پیامدهای منفی برای مادر، جنین و نوزاد ایجاد کند. به همین علت هدف مطالعه حاضر استفاده از اوریکولوتراپی جهت بهبود کیفیت خواب در زنان باردار و بهبود پیامدهای بارداری است.مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی یک سوکور در مراکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بر روی ۹۹ زن باردار (۴۹ نفر گروه مداخله و ۵۰ نفر گروه کنترل) دچار اختلال خواب انجام شد. در گروه مداخله اوریکولوتراپی بر روی نقاط master shoulder / lung۱ و نقطه خواب به مدت ۴ هفته صورت گرفت و در گروه کنترل نیز سیدها بر روی نقاط متفاوت (حلق، گردن و سنسوریال) در گوش جاگذاری شد اما هیچگونه فشاری بر روی این نقاط صورت نگرفت. پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ قبل از مداخله، ۲ و ۴ هفته بعد از مداخله تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آماری توصیفی و تحلیلی صورت گرفت.نتایج: براساس یافته ها، نمره کیفیت خواب در سه بازه زمانی مذکور در گروه کنترل تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند (۰۵/۰P>) اما در گروه مداخله نمره کیفیت خواب ۲ و ۴ هفته بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله بهبود چشمگیری داشت (۰۵/۰P<). همچنین ۲ و ۴ هفته بعد از مداخله نمره کیفیت خواب در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل بهبود معناداری یافته بود (۰۵/۰P<).نتیجه گیری: با توجه به اثربخشی اوریکولوتراپی بر کیفیت خواب زنان باردار، می توان از اوریکولوتراپی به عنوان یک روش بدون عارضه و موثر به جای درمان های دارویی مضر برای بهبود کیفیت خواب زنان باردار استفاده کرد.مقدمه: کاهش کیفیت خواب می تواند پیامدهای منفی برای مادر، جنین و نوزاد ایجاد کند. به همین علت هدف مطالعه حاضر استفاده از اوریکولوتراپی جهت بهبود کیفیت خواب در زنان باردار و بهبود پیامدهای بارداری است. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی یک سوکور در مراکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بر روی ۹۹ زن باردار (۴۹ نفر گروه مداخله و ۵۰ نفر گروه کنترل) دچار اختلال خواب انجام شد. در گروه مداخله اوریکولوتراپی بر روی نقاط master shoulder / lung۱ و نقطه خواب به مدت ۴ هفته صورت گرفت و در گروه کنترل نیز سیدها بر روی نقاط متفاوت (حلق، گردن و سنسوریال) در گوش جاگذاری شد اما هیچگونه فشاری بر روی این نقاط صورت نگرفت. پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ قبل از مداخله، ۲ و ۴ هفته بعد از مداخله تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آماری توصیفی و تحلیلی صورت گرفت. نتایج: براساس یافته ها، نمره کیفیت خواب در سه بازه زمانی مذکور در گروه کنترل تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند (۰۵/۰P>) اما در گروه مداخله نمره کیفیت خواب ۲ و ۴ هفته بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله بهبود چشمگیری داشت (۰۵/۰P<). همچنین ۲ و ۴ هفته بعد از مداخله نمره کیفیت خواب در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل بهبود معناداری یافته بود (۰۵/۰P<). نتیجه گیری: با توجه به اثربخشی اوریکولوتراپی بر کیفیت خواب زنان باردار، می توان از اوریکولوتراپی به عنوان یک روش بدون عارضه و موثر به جای درمان های دارویی مضر برای بهبود کیفیت خواب زنان باردار استفاده کرد.
Keywords:
Auriculotherapy- Sleep- Sleep disorder- Sleep quality- Pregnancy
Authors
رقیه قدیمی
- دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
ناهید بلبل حقیقی
- استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران.
محبوبه والیانی
- استادیار، پژوهشی علوم بالینی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
الهام ابراهیمی
- استادیار، گروه مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی، تهران، تهران، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :