کاردیوژنتیک: ژنتیک برای کاردیولوژیست ها

Publish Year: 780
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: English
View: 45

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JKH-17-2_001

تاریخ نمایه سازی: 23 مرداد 1403

Abstract:

بیماری های قلبی- عروقی (CVD) عامل اصلی مرگ و میر در جهان هستند به طوری که به تنهایی مسئول بیش از ۹/۱۷ میلیون مرگ در سال هستند. عوامل مختلفی در ایجاد این دسته از بیماری ها دخیل هستند از جمله سبک زندگی، تغذیه، محیط و ژنتیک. ژنتیک یکی از علل اصلی می باشد. یکی از شواهد این امر، تجمع خانوادگی این بیماری ها به ویژه در کشورهای با فرهنگ های سنتی است که نشان دهنده ی نقش اجزای ژنتیکی در اتیولوژی این بیماری هاست. به همین دلیل لازم است کاردیولوژیست ها از زمینه های ژنتیکی بیماری های قلبی و عروقی و نحوه استفاده از آزمایشات ژنتیک در تشخیص و پیدا نمودن راه حل درمانی، آگاهی داشته باشند. در اینجا، اساس ژنتیکی انواع بیماری های قلبی- عروقی به ویژه موارد با وراثت تک ژنی، روش های تشخیصی و انواع تکنیک های پیشرفته تشخیصی ژنتیک بررسی و مرور می شود و همین طور، برای هر بیماری، ژن های کاندید و تکنیک ژنتیک مولکولی مناسب جهت تشخیص آن نوع بیماری یا اختلال، پیشنهاد و معرفی می شود.بیماری های قلبی- عروقی (CVD) عامل اصلی مرگ و میر در جهان هستند به طوری که به تنهایی مسئول بیش از ۹/۱۷ میلیون مرگ در سال هستند. عوامل مختلفی در ایجاد این دسته از بیماری ها دخیل هستند از جمله سبک زندگی، تغذیه، محیط و ژنتیک. ژنتیک یکی از علل اصلی می باشد. یکی از شواهد این امر، تجمع خانوادگی این بیماری ها به ویژه در کشورهای با فرهنگ های سنتی است که نشان دهنده ی نقش اجزای ژنتیکی در اتیولوژی این بیماری هاست. به همین دلیل لازم است کاردیولوژیست ها از زمینه های ژنتیکی بیماری های قلبی و عروقی و نحوه استفاده از آزمایشات ژنتیک در تشخیص و پیدا نمودن راه حل درمانی، آگاهی داشته باشند. در اینجا، اساس ژنتیکی انواع بیماری های قلبی- عروقی به ویژه موارد با وراثت تک ژنی، روش های تشخیصی و انواع تکنیک های پیشرفته تشخیصی ژنتیک بررسی و مرور می شود و همین طور، برای هر بیماری، ژن های کاندید و تکنیک ژنتیک مولکولی مناسب جهت تشخیص آن نوع بیماری یا اختلال، پیشنهاد و معرفی می شود.

Authors

Bahareh Rabbani

- مرکز تحقیقات رشد و تکامل کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.

Shiva Esmaeili

- مرکز تحقیقات رشد و تکامل کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.

Bahman Akbari*

- گروه بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران. - مرکز تحقیقات قلب و عروق، بیمارستان امام علی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

Nejat Mahdieh *

- مرکز تحقیقات رشد و تکامل کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.- مرکز تحقیقات کاردیوژنتیک، مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.