برنامه ی درسی کارورزی در شرایط همه گیری بیماری های عفونی در نظام های آموزشی ایران و برخی کشورهای جهان با تاکید بر پاندمی کووید ۱۹؛ یک مطالعه ی تطبیقی
Publish place: journal of clinical excellence، Vol: 13، Issue: 4
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 45
This Paper With 23 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCE-13-4_008
تاریخ نمایه سازی: 24 مرداد 1403
Abstract:
شیوع ناگهانی عفونت کروناویروس اجرای برنامه ی درسی کارورزی در سراسر جهان را با چالش جدی مواجه ساخت و باعث تغییرات گسترده ای در شیوه ی اجرای آن در موسسات آموزشی و شرکای مجری طرح کارورزی شد. بدین سبب، هدف از پژوهش حاضر دستیابی به روش ها و راهبردهای اجرای کارورزی در موسسات آموزشی در ایران و جهان در شرایط توصیف شده است.
این پژوهش مبتنی بر روش توصیفی تحلیلی با رویکرد مقایسه ای و تطبیقی با استفاده از الگوی جرج بردی است. مبنای مطالعه ی حاضر تحلیل منابع بهدست آمده از پایگاههای اطلاعاتی Web of Science،Science direct ،Scopus،PubMed ، SID، Magiran و همچنین، موتور جست وجوگر Google Scholar در محدوده ی زمانی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ میلادی بر اساس کلیدواژه های؛ کارورزی، کارورز، کروناویروس (کووید ۱۹) و سارس کووید ۲ است که نهایتا ۷۵ مقاله جمعآوری شد.
پس از بررسی داده های گردآوری شده و حذف مقالات تکراری و غیرمرتبط، در نهایت ۲۸ مقاله از ۱۱ کشور جهان تحلیل شد. موسسات آموزشی مورد مطالعه به منظور اجرای کارورزی در شرایط پاندمی کروناویروس، سیاست ها و راهبردهایی را تحت عناوین کارورزی مجازی، کارورزی از راه دور، کارورزی دیجیتالی، مدرسه ی کرونا، کارورزی از راه دور اضطراری، سیاست های آموزشی جایگزینی، کارورزی ترکیبی و e-internships در پیش گرفتند.
با توجه به یافته های این پژوهش می توان این را دریافت که سیاست ها و راهبردهای اتخاذشده از سوی دانشگاه ها و موسسه های آموزشی در جهان به گونه ای بر پایه ی فناوری های نوین ارتباطی مبتنی بر وب بوده است؛ لذا سیاست گذاران این بخش ها می بایست بستر لازم برای تغییر رویکرد از آموزش سنتی به آموزش های الکترونیکی و ترکیبی را در شرایط پساکرونا نیز فراهم آورند.
Keywords:
COVID-۱۹ , Comparative Study , Educational Institutions , Internship Curriculum , Partners Implementing Internship. , برنامه ی درسی کارورزی , شرکای مجری طرح کارورزی , کووید ۱۹ , مطالعه ی تطبیقی , موسسات آموزشی.
Authors
نوشین گشمردی
Department of Biology Education, Farhangian University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :