مطالعه تطبیقی ارزش عدالت اجتماعی از دیدگاه متفکران بزرگ معاصر ( حضرت امام خمینی رهبر فقید انقلاب اسلامی ایران و جان بوردن روالز )

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 71

This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICMET21_061

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1403

Abstract:

در این مقاله ابتداتعاریفی از مفهوم عدالت در نزد اندیشمندان غربی و اسلامی از گذشته تا دوران معاصر ارائه می گردد و سیر تکوینی این مفهوم از گذشته تا به امروز مورد رصد قرار خواهد گرفت. سپس آراء و بنیانهای اندیشه ای دو متفکر بزرگ معاصر، یعنی جان بوردن راولز با عنوان احیاگر فلسفه سیاسی در غرب و امام خمینی به عنوان احیاگر اندیشه سیاسی اسلامی در جهان اسلام در باب عدالت اجتماعی تبیین می شود. چنان که خواهد آمد عدالت از طرفی در راس فضائل و از طرف دیگر معیاری برای سنجش عادلانه بودن نهادها و ساز و کارهای آنها در نزد راولز و امام خمینی مطرح است. اما به سبب تباین جهان بینی و انسان شناسانه، تفاوت هایی در زمینه ماهیت عدالت و رابطه آن با سایر وجوه بشری وجود دارد. در پایان با رویکردی مقایسه ای و تطبیقی به دنبال یافتن نقاط اشتراک و افتراق در باب عدالت و عدالت اجتماعی و بند بسط و تلفیق آراء ایران باکشور انگلیس در این باب خواهیم بود. در حقیقت با درآمیختن افق دید آنان این نتیجه گیری را خواهیم کرد که گرجه رویکرد اسلام گرایانه در باب عدالت تفاوت هایی با رویکرد غربی بخصوص رویکرد لیبرالی دارد اما قداست ها و شباهت هایی هم در این بین وجود دارد که می تواند موجبات غنای نظریه پردازی در این زمینه شود.

Authors

علی شیر اقبالی فر

دانشجوی دکترای گروه مدیریت، گرایش تصمیم گیری و خط مشی گذاری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران چهاردهم خرداد ۱۴۰۳