بررسی تاثیر سروصدای مداوم و متناوب بر عملکرد حل مساله دانشجویان

Publish Year: 766
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: English
View: 39

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JKH-3-4_007

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1403

Abstract:

مقدمه: سروصدا یکی از مهم­ترین منابع فشار های زندگی محسوب می شود به­طوری­که نتایج حاصل از پژوهش­های محققین نشان داده است که صدای مزاحم علاوه بر اینکه از نظر جسمانی می­تواند به کاهش شنوایی، افزایش فشارخون و افزایش آسیب­پذیری منجر گردد، یک عامل استرس­زای محیطی بوده و حوزه ی شناخت و عملکرد شناختی را نیز متاثر می­نماید به­نحوی که سبب کم شدن دقت در فعالیت­های مغزی و ناهماهنگی درکارهای فکری و فهم مطالب می گردد، این ناهماهنگی و بی­دقتی به­خصوص در زمینه ی راهبردهای حل تکلیف و منحرف کردن توجه از جنبه های متفاوت آن بیش­تر مشهود است.مواد و روش­ها: این مطالعه تجربی بر روی ۳۶ نفر از دانشجویان دوره­ی کارشناسی دانشگاه الزهراء (س) که دامنه ی سنی آن­ها بین ۱۹تا ۲۴ سال است، انجام گرفت و نمرات دانشجویان در آزمون استدلال منطقی آیزنک، هنگامی که در معرض سروصدای ترافیک تهران قرار گرفته بودند، مبنای محاسبه قرار گرفت. میانگین نمرات آزمون استدلال آیزنک با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک­طرفه با هم مقایسه شده است.نتایج: نتایج نشان داد بین میانگین­های عامل تکلیف پیچیده­ی گروه­های پژوهش تفاوت معناداری وجود دارد. بدین معنا که گروهی از دانشجویان که در معرض سروصدای متناوب قرار گرفته بودند در حل مسایل پیچیده، عملکرد ضعیف­تری نسبت به سایرین داشتند.نتیجه­گیری: نتایج مطالعه نشان می­دهد تکالیف شناختی پیچیده از سروصدای غیر قابل پیش­بینی اثر می­پذیرد لذا باید برای کنترل سروصدای محیط­های کاری، فکری و آموزشی که در آن افراد در معرض این نوع سروصدا قرار دارند و هم­زمان به فعالیت­های شناختی مشغولند، تدابیری اندیشیده شود.مقدمه: سروصدا یکی از مهم­ترین منابع فشار های زندگی محسوب می شود به­طوری­که نتایج حاصل از پژوهش­های محققین نشان داده است که صدای مزاحم علاوه بر اینکه از نظر جسمانی می­تواند به کاهش شنوایی، افزایش فشارخون و افزایش آسیب­پذیری منجر گردد، یک عامل استرس­زای محیطی بوده و حوزه ی شناخت و عملکرد شناختی را نیز متاثر می­نماید به­نحوی که سبب کم شدن دقت در فعالیت­های مغزی و ناهماهنگی درکارهای فکری و فهم مطالب می گردد، این ناهماهنگی و بی­دقتی به­خصوص در زمینه ی راهبردهای حل تکلیف و منحرف کردن توجه از جنبه های متفاوت آن بیش­تر مشهود است. مواد و روش­ها: این مطالعه تجربی بر روی ۳۶ نفر از دانشجویان دوره­ی کارشناسی دانشگاه الزهراء (س) که دامنه ی سنی آن­ها بین ۱۹تا ۲۴ سال است، انجام گرفت و نمرات دانشجویان در آزمون استدلال منطقی آیزنک، هنگامی که در معرض سروصدای ترافیک تهران قرار گرفته بودند، مبنای محاسبه قرار گرفت. میانگین نمرات آزمون استدلال آیزنک با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک­طرفه با هم مقایسه شده است. نتایج: نتایج نشان داد بین میانگین­های عامل تکلیف پیچیده­ی گروه­های پژوهش تفاوت معناداری وجود دارد. بدین معنا که گروهی از دانشجویان که در معرض سروصدای متناوب قرار گرفته بودند در حل مسایل پیچیده، عملکرد ضعیف­تری نسبت به سایرین داشتند. نتیجه­گیری: نتایج مطالعه نشان می­دهد تکالیف شناختی پیچیده از سروصدای غیر قابل پیش­بینی اثر می­پذیرد لذا باید برای کنترل سروصدای محیط­های کاری، فکری و آموزشی که در آن افراد در معرض این نوع سروصدا قرار دارند و هم­زمان به فعالیت­های شناختی مشغولند، تدابیری اندیشیده شود.

Authors

Roghaye Gorzin

دانشگاه علوم پزشکی شاهرود- کارشناس ارشد روانشناسی عمومی

Seyede Monavar Yazdi

دانشگاه الزهراء تهران- استادیار گروه روانشناسی.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Tahery M. Survey of mental and mind noise effects in ...
  • Stansfeld SA, Matheson PM. Noise Pollution: non – auditory effects ...
  • Kiani A. Noise pollution and effects. Daneshmand Journal 2000;10:58-61.[Persian]. ...
  • Muchinsky PM. Psychology applied to work: An introduction to industrial ...
  • Shooshtary F. Survey of perception of noise with emotions [dissertation]. ...
  • Stansfeld SA, Haines MM, Burr M, Berry B, Lercher P. ...
  • Haines MM, Stansfeld SA, Job Soams RF, Berglund B, Head ...
  • Golchin A. Determine sever anxiety affecting limit in the problem ...
  • Augustinus EM de Hollander, Elise EMM van Kempen, Brigit AM ...
  • Gol-Mohammadi R, Ghorbani F, Mahjob H, Behzadi F, Daneshmehr Z. ...
  • Ehtesham-Zade Sh. Continuous exposure among noisy job workers in community ...
  • Clark CH, Stansfeld SA. The effect of aircraft and road ...
  • Lercher P, Evans GW, Meis M. Ambient noise and cognitive ...
  • Barons RA, Byrne D. Social psychology. 8th ed. Boston: Allyn ...
  • Evans GW, Johnson D. Stress and open-office noise. J Appl ...
  • Lok WH. Caffeine and automaticity in encoding prelexical tasks: Theory ...
  • نمایش کامل مراجع