بررسی میزان شیوع ترس از ابتلا به بیماری کرونا (کرونافوبیا) و عوامل مرتبط با آن در پرستاران شاغل در مراکز کرونا استان قزوین در پاندمی کووید ۱۹
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 12، Issue: 3
Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 50
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-12-3_007
تاریخ نمایه سازی: 30 مرداد 1403
Abstract:
مقدمه: بیماری کووید -۱۹[۱] یک بیماری نوظهور است که همراه با افزایش سریع در موارد و مرگ ومیرها در تمام جهان با میزان بالایی از مرگ ومیر همراه شد و منجر به بروز ترس و استرس در گروه های مختلف جمعیتی در سراسر جهان شده است. ترس از بیمار شدن در ایام پاندمی کووید در پرستاران با پیامدهای مکرری بر سلامت روان افراد همراه است. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان شیوع ترس از ابتلا به بیماری (کرونافوبیا) و عوامل مرتبط با آن در پرستاران بیمارستان های مرکز کرونا استان قزوین در ایام پاندمی کووید ۱۹ بود.
روش کار: مطالعه حاضر مطالعه مقطعی است که به صورت توصیفی تحلیلی انجام شد. شرکت کنندگان در این پژوهش شامل ۳۵۶ نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های مرکز کرونا بودند که دارای معیارهای ورود به مطالعه داشتند. ابزار گردآوری اطلاعات در این مطالعه شامل دو پرسشنامه مشخصات فردی، دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد ترس از ابتلا به بیماری کرونا ویروس[۲] بود که در مطالعات متعددی مورد روایی و پایایی قرار گرفته است. پس از جمع آوری اطلاعات داده ها با در نظر گرفتن خطای ۰۵/۰ و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها : بر اساس داده های مطالعه در مجموع ۵۹% پرستاران شاغل در بخش کوید ۱۹، دارای ترس زیاد از ابتلا به بیماری کرونا (کرونافوبیا) بودند. داده ها نشان داد بین تعداد دفعات تزریق واکسن کرونا و وجود سابقه قبلی بیماری روانی بین دو گروه ترس کم از ابتلا به بیماری کرونا (کرونافوبیا) و ترس زیاد از ابتلا به بیماری کرونا (کرونافوبیا)، تفاوت معناداری وجود داشت (p-value<۰.۰۵). به طوریکه تعداد افرادی که سابقه قبلی بیماری رروانی داشتند، تقریبا سه برابر بیشتر از افرادی که سابقه قبلی بیماری روانی نداشتند دارای ترس زیاد از ابتلا به بیماری کرونا (کرونافوبیا) بودند.
نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر حاکی از ترس بالای پرستاران شاغل در بخش کووید از ابتلا به بیماری کرونا بود و عوامل متعددی با ترس از ابتلا به بیماری کرونا ارتباط داشتند. شناسایی عوامل مرتبط با ترس از ابتلا به کرونا می تواند در برنامه ریزی و ارتقا سلامت روانی پرستاران نقش مهمی داشته باشد
Keywords:
fear , coronavirus , coronaphobia , nurses , related factors , ترس , کروناویروس , کرونافوبیا , پرستاران , عوامل مرتبط
Authors
فاطمه رحمانی
university of social welfare and rehabilitation sciences
ابوالفضل رهگوی
university of social welfare and rehabilitation sciences
مسعود فلاحی
university of social welfare and rehabilitation sciences
محسن واحدی
university of social welfare and rehabilitation sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :