تحلیل پیامدهای آلایندههای هوایی و تابش های خورشیدی بر آینده سیستم زیستی ساکنان شهری(مورد پژوهی : مناطق ۱، ۱۱، ۱۲ و ۲۲ تهران)

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 22

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

FDFC02_017

تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1403

Abstract:

داشتن اطلاعات کافی از بیماریهای شایع محیط اطراف از نیازهای جوامع شهری و روستایی است . هر روزه آلایندههایی که توسط بشر تولید می شود باعث ایجاد پدیدههای مختلفی مثل گرمایش زمین ، باران اسیدی و از بین رفتن پوشش گیاهی می گردد. این سیکل مداوم، سبب تجمع آلودگی هوا در شهرهای پرازدحام و صنعتی شده است . از آنجایی که سلامتی انسان وابسته به تنفس هوای پاک بوده ولی به دلیل استنشاق گازهای سمی موجود در مراکز متراکم اظهار شده، دچار مشکلاتی مثل مشکلات تنفسی ، پوکی استخوان، ناراحتی قلبی و غیره می شود که ارزیابی چنین موضوعی از ضرورتهای زندگی امروزی است . روش پژوهش توصیفی - تحلیلی است در این راستا جامعه نمونه تحقیق ساکنین مناطق ۱،۱۱،۱۲ و ۲۲ شهر تهران را در بردارد. با استفاده از روش اعتبار سنجی دلفی ، روایی گویه ها مورد اعتبار قرار گرفت . روش و تکنیک جمع آوری دادهها به ترتیب کتابخانه ای، ارجاع به مقالات معتبر علمی و سازمانهای تولید داده بوده است ، همچنین روش تحلیل گویه ها با توجه به تکنیک کوپراس صورت پذیرفت که سطح سلامت جامعه نمونه تحقیق را مورد ارزیابی قرار داده است . نتایج تحقیق بیانکننده آن است که براساس مطالعاتی که بر روی ۴ منطقه از شهر تهران، صورت گرفت پارامترهای موثر بر آلودگی هوا بر سلامت بدن کاملا مشهود است . از سوی دیگر آلودگی سوخت های فسیلی ، مراکز صنعتی ، آئروسل ها، تراکم جمعیت ، بافت شهری و... از عوامل آلودهکننده هوا هستند که وجود دائمی در سطوح جو شهر تهران دارند و پیامد آن بیماریهای مختلفی برای ساکنان این کلانشهر به همراه می آورد.

Authors

حسن مومنی

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، گروه جغرافیای انسانی، دانشکده علوم جغرافیایی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

محمدرضا خطیبی زاده

پژوهشگر دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، گروه جغرافیای انسانی و آمایش، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران،ایران.

عبدالرضا البرزسرچقایی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری (گردشگری شهری)، گروه جغرافیا و برنامه ریزی گردشگری، دانشکده علوم جغرافیایی ، دانشگاه خوارزمی ، تهران، ایران.

امین شهسوار

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری (آمایش شهری)، گروه جغرافیای انسانی ، دانشکده علوم جغرافیایی ، دانشگاه خوارزمی ، تهران، ایران.