بررسی تاثیر نانوذره اکسید آهن مغناطیسی سنتز شده و سالیسیلیک اسید بر تغییر ویژگی های ریخت شناسی و فیزیولوژیکی گیاهچه های استبرق (Calotropis procera)

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 46

This Paper With 27 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJPB-15-2_002

تاریخ نمایه سازی: 6 شهریور 1403

Abstract:

استبرق (Calotropis procera (Aiton) W.T. Aiton) درختچه­ای چندساله با سطوح بالایی از ترپنوئیدها می­باشد که به عنوان یک گیاه دارویی موثر در پزشکی و صنعت شناخته شده است. پژوهش حاضر با هدف بهبود رشد، ویژگی­های فیزیولوژیکی و مواد موثره استبرق تحت تیمار نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن سنتز شده و سالیسیلیک اسید انجام شد. برای این منظور، گیاهچه­های ۲۱ روزه رشدیافته در شرایط هیدروپونیک با پنج سطح نانوذرات مغناطیسی (۰، ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ میلی­گرم بر لیتر) و سه غلظت سالیسیلیک اسید (۰، ۰۵/۰ و ۱/۰ میلی­مولار) تیمار شدند. دو هفته پس از تیماردهی، نتایج نشان داد نانوذرات مغناطیسی سنتز شده همراه با سالیسیلیک اسید توانایی بیشتری نسبت به سایر تیمارها در بهبود رشد، پارامترهای فیزیولوژیکی و تولید اسانس­ها در گیاهچه­های استبرق داشتند. غلظت ۲۰۰ میلی­گرم بر لیتر نانوذرات همراه با ۱/۰ میلی­مولار سالیسیلیک اسید بیشترین تاثیر را در افزایش رشد، میزان عناصر، میزان کلروفیل a و کل، کاروتنوئیدها، قندهای محلول، پروتئین، فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز داشت. همچنین در این سطح از تیمار، میزان نشت یونی، H۲O۲ و محتوای مالون­دی­آلدئید نسبت به شاهد کاهش معنی­داری نشان داد. در بررسی محتویات اسانس با دستگاه گاز کروماتوگراف جرم­سنجی (GC/MS) نیز مشخص شد که سیترونلال، α-ترپینئول، آلفا-پینن، کافور، لینالول، ژرانیال، Α-فلاندرن، ۱،۸-سینئول و بتااوسیمن اجزای اصلی اسانس­ها را تشکیل می­دهند و تیمارهای اعمال شده سبب تغییرات قابل­توجهی در میزان اسانس­ها شدتد. این نتایج نشان می­دهد که غلظت ۲۰۰ میلی­گرم بر لیتر نانوذرات همراه با ۱/۰ میلی مولار سالیسیلیک اسید محرک قدرتمندی برای بهبود رشد و عملکرد گیاه است.

Authors

فاطمه ادب آوازه

گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

رویا رضوی زاده

گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

شهرام پورسیدی

گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

نازی نادرنژاد

گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران

حسین مظفری

گروه اکولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abdi, G., Salehi, H. & Khosh-Khui, M. (۲۰۰۸). Nano silver: ...
  • Bastani, S., Hajiboland, R., Khatamian, M., & Saket Oskoui, M. ...
  • Dong, C. J., Wang, X. L. & Shang, Q. M. ...
  • Moharrami, F., Hosseini, B., Sharafi, A. & Farjaminehad, M. (۲۰۱۷). ...
  • Tawfik, M. M., Mohamed, M. H., Sadak, M. S. & ...
  • نمایش کامل مراجع