ارزشیابی برنامه مهارت های شناختی رفتاری مثبت گرا بر سازگاری فردی و اجتماعی دانشجویان در مقابله با کووید ۱۹

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 4

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMH-11-1_009

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1403

Abstract:

هدف بیماری کووید ۱۹ باعث بسیاری از مشکلات در زمینه سازگاری عاطفی، رفتاری و اجتماعی به خصوص در نوجوانان و جوانان شده است. بنابراین این مطالعه ای با عنوان بررسی «تاثیر آموزش مهارت های سازگاری بر رشد سازگاری فردی و اجتماعی در شرایط اپیدمی بیماری کووید ۱۹ در دانشجویان» انجام شد. روش ها این مطالعه یک مطالعه نیمه تجربی است. گروه هدف، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال ۱۴۰۱ بودند. ۱۰ جلسه آموزش مهارت های مقابله ای با رویکرد شناختی رفتاری مثبت گرا برای گروه آزمایش برگزار شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه سازگاری فردی و اجتماعی کالیفرنیا بود. اطلاعات پیش از مداخله، بلافاصله و ۱ ماه بعد از مداخله جمع آوری شد. یافته ها یافته های مطالعه نشان داد بین میانگین نمرات سازگاری اجتماعی و خرد مقیاس های آن در ۲ گروه در قبل از مداخله تفاوت معنی داری وجود نداشت (۰/۰۵P). آزمون آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات تفاوت معنی داری را در روند تغییرات نمرات میانگین در ۳ مرحله سنجش نشان می دهد (۰/۰۰۱>P). در مورد متغیر گرایش های ضد اجتماعی میانگین نمره (P>۰/۰۵). نتیجه گیری نتایج این مطالعه نشان داد آموزش مهارت های مقابله ای با رویکرد شناختی رفتاری مثبت گرا موجب افزایش سازگاری فردی و اجتماعی دانشجویان می شود. یافته های مطالعه به برنامه ریزان و سیاست گذاران کمک می کند برنامه های مداخلاتی ای را که موجب افزایش سلامت روان و کاربرد مهارت های مقابله ای و در نهایت ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان شود، در نظر بگیرند.

Keywords:

Coping skills , Positive cognitive-behavioral approach , Development of personal and social adaptation , COVID-۱۹ disease , مهارت های مقابله ای , رویکرد شناختی رفتاری مثبت گرا , رشد سازگاری فردی و اجتماعی , بیماری کووید ۱۹

Authors

لیلی ربیعی

Department of Public Health, School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

رضا مسعودی

Department of Medical Surgical Nursing, School of Nursing and Midwifery, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :