بررسی شیوع آلودگی به توکسوپلاسما گوندی در بیماران دارای اختلال عملکرد تیروئید در استان یزد

Publish Year: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 42

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPMH-11-1_005

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1403

Abstract:

هدف توکسوپلاسموز یک بیماری ناشی از انگل توکسوپلاسما گوندی است. عفونت با انگل توکسوپلاسما گوندی با اختلالات بسیاری در اندام های مختلف انسان همراه است. با این حال، ارتباط بین توکسوپلاسموزیس و اختلال عملکرد تیروئید به طور کامل و جامع تاکنون ارزیابی نشده است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط سرمی مثبت توکسوپلاسما و اختلال عملکرد تیروئید در بیماران استان یزد است. روش ها در مطالعه حاضر ۸۲ بیمار ( ۷۸ زن، ۴ مرد) و ۸۰۱ فرد سالم (۷۴۷ زن، ۵۴ مرد) در استان یزد بررسی شدند. سرم های به دست آمده از بیماران، برای شناسایی آنتی بادی IgG اختصاصی انگل توکسوپلاسما آزمایش شدند و هورمون های تیروئید تری یدوتیرونین، تیروکسین و تیروتروپین توسط الایزا مورد سنجش قرار گرفتند. یافته ها در این مطالعه آنتی بادی IgG ضد توکسوپلاسما گوندی در ۱۲ نفر (۱۴/۶۳ درصد) از ۸۲ بیمار مبتلا به اختلال تیروئید و در گروه کنترل ۱۴۶ نفر (۱۸/۲۳ درصد) از ۸۰۱ نفر ردیابی شد. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد بین شیوع سرمی IgG ضد توکسوپلاسما در افراد مبتلا به اختلال تیروئید و گروه کنترل تفاوتی مشاهده نشد (P=۰/۵۴).  نتیجه گیری تفاوت معنی داری بین شیوع سرمی انگل توکسوپلاسما گوندی در بیماران مبتلا به کم کاری و پرکاری تیروئید در مقایسه با گروه کنترل مشاهده نشد. بر اساس این مشاهدات، ما تحقیقات آینده نگر بیشتری را برای روشن کردن رابطه بین اختلال تیروئید و عفونت توکسوپلاسموزیس توصیه می کنیم.

Authors

رقیه نوروزی

Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran.

سید جعفر عدنانی ساداتی

Department of Microbiology Immunology and Parasitology, Faculty of Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

رضا احمدی

Department of Internal Medicine, Infectious Diseases Research Center, Faculty of Medicine, Gonabad University of Medical Sciences, Gonabad, Iran.

رضا افضلی پور

Molecular Medicine Research Center, Hormozgan Health Institute, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

ابوالقاسم سیادت پناه

Department of Microbiology, Infectious Diseases Research Center, School of Medicine, Gonabad University of Medical Sciences, Gonabad, Iran.

جواد صادقی نسب

Department of Pediatrics, School of Medicine, Gonabad University of Medical Science, Gonabad, Iran.

احمد نگهبان

Department of Health Information Technology, Ferdows Faculty of Medical Sciences, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :