بررسی تعداد وعلل ضبط لاشه طیور کشتار شده در کشتارگاه صنعتی گلچین طیور سمنان و زیان اقتصادی ناشی از آن در مدت۶ ماه اول سال ۱۳۹۱

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 9

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JVLR-4-1_344

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1403

Abstract:

مقدمه و هدف: اهمیت بازرسی بهداشتی لاشه طیور همواره جزئی از اصول بهداشت مواد غذایی می باشد که با عمل به آن از شیوع بیماری توسط لاشه های آلوده جلوگیری به عمل می آید. در این بررسی گزارش تعداد موارد و علل ضبط لاشه طیور کشتار شده در کشتارگاه صنعتی گلچین طیور سمنان در باره ی رمانی۶ ماه اول سال ۱۳۹۱ مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش کار: اطلاعات مربوط به کشتار و ضبط لاشه ها بطور روزانه جمع آوری شد و در پایان هر کشتار علت های مختلف ضبط لاشه ها مشخص گردید. اطلاعات ابتدا به صورت هفتگی و سپس به صورت ماهیانه با یکدیگر جمع گشتند. و در پایان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند.  نتایج و بحث: نتایج این بررسی نشان داد که در این دوره تعداد کشتار طیور دراین کشتارگاه ۶۰۲۶۲۲ قطعه بوده است که در مجموع شامل ۹۷۵/۱۵۷۰ تن مرغ زنده و ۸۱۲/۱۱۴۶تن وزن مرغ پرکنده را شامل می شود. از این تعداد، ۴۸۴۱ قطعه مرغ گوشتی که ۸۱/۰% از کل کشتار را شامل می شوند به وزن تقریبی ۶/۱ کیلوگرم به دلایل مختلف ضبط گردیده است که بدون در نظر گرفتن خسارت حمل ونقل و هزینه دوره پرورش خسارت اقتصادی مرتبط با ضبط لاشه ها ۳۴۸,۵۵۲,۰۰۰ ریال برآورد می شود.قابل به ذکر است که تعداد تلفات در حین حمل ۹۲۱ قطعه مرغ گوشتی است که ۱۵/۰% از کل لاشه ها را شامل می گردد. تعداد موارد حذفی و درصد آنها نسبت به کل لاشه های حذفی شامل: ۸۴ لاشه(۷۳/۱% به علت سینوویت و آرتریت ، ۹۰ لاشه (۸۵/۱% به علت لاشه های حرام و پخته شده،۹۸ لاشه(۲%) به علت ضربه و کبودی ، ۱۸۲۲ لاشه(۶۳/۳۷%) به علت لاغری مفرط،۴۵۷ لاشه (۴۴/۹%) به علت آسیت و پریتونیت، ۷۷ لاشه(۵۹/۱%) به علت تومور جلدی و ۲۲۱۳ لاشه(۷/۴۵%) به علت سندرم های تنفسی و سپتی سمیک می باشد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که از کل لاشه های ضبطی بیشترین موارد حذفی را لاشه های سپتی سمی و لاغری مفرط تشکیل می دهد، که در مجموع مقدار ۳۳/۸۳% از کل لاشه های حذفی را تشکیل می دهند که خسارت اقتصادی ناشی از این دو عامل۲۹۰,۵۲۰,۰۰۰ ریال می باشد. به نظر می رسد با بهبود بخشیدن به شرایط پرورش، واکسیناسیون ، ضدعفونی صحیح و مدیریت صحیح می توان از بروز این دو عامل که درصد قابل توجهی از کل لاشه های ضبطی را تشکیل می دهند جلوگیری کرد.